Studenten Alfa-college zijn beste barista van Noord-Nederland

17 februari 2017 | Thijs Jacobs
Studenten Alfa-college zijn beste barista van Noord-Nederland

Tijdens de Leermeestersdagen Noord-Nederland op het HorecaEvenTT in Assen hebben twee studenten van het Alfa-college in Hoogeveen een uitstekende prestatie geleverd. Eduard Schepers uit Hoogeveen en de Beilense Roxin de Jonge behaalden de eerste prijs in de categorie Beste Barista MBO Noord-Nederland.

Ze streden tegen studenten van de noordelijke mbo-scholen. Tijdens de beurs waren de koppels een dagdeel verantwoordelijk voor het bereiden en serveren van de dranken in de stand van de Leermeesterdagen. De jury beoordeelde de totale presentatie van de Barista en natuurlijk de kwaliteit van de bereide koffiespecialiteiten.

Roxin is tweedejaars student Gastheer/Gastvrouw, Eduard is in september begonnen met de opleiding. Petra Bosscher en Tamar Verbeek zijn als hun instructeurs bij Business Culinair minstens zo blij. Petra: “Met wedstrijden als deze willen we onze studenten uitdagen tot ondernemende en ambitieuze studenten. Laat maar zien wat je kan en wees trots! We bieden extra trainingen voor wie dat wil. Daarnaast zijn ook de stages natuurlijk erg belangrijk. Eduard heeft veel ervaring opgedaan bij Brasserie 't Raethuys in Hoogeveen en Roxin bij Van der Valk Hotel in Spier.”

De wedstrijd wordt jaarlijkse georganiseerd tijdens het HorecaEvenTT. De organisatie is in handen van uitgeverij Edu’Actief en koffiebranderij Mocca d’Or met als doel om het niveau van de professionele barista in de horeca in Nederland te verhogen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Gastronomie
Nieuwe vestiging Bagels & Beans in Leiden

Wie via Leiden Centraal reist of in het stationsgebied werkt, woont of overnacht hoeft niet ver meer te lopen voor een verse creamcheese bagel of Mushroom Soja Latte. In de plint van het nieuwe multifunctionele gebouw Lorentz opent op 3 februari de derde Bagels & Beans van de sleutelstad. Pal te ...

Personeel Achtergronden
Nieuwe mede-eigenaar voor Bagels & Beans

Bagels & Beans heeft een nieuwe mede-eigenaar. Naast oprichters Ronald Bakker en Ninande Thio is Lizan van der Pol, ruim twaalf jaar werkzaam bij het bedrijf en verantwoordelijk voor businessdevelopment, als derde lid toegetreden tot de directie. Ninande Thio: "Lizan heeft zich in de afg ...

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

21 jaar Lunchroom
20 jaar geleden in Lunchroom: Gary's Muffins

Lunchroom is dit jaar volwassen en bestaat 21 jaar. Tijd om terug te blikken en een greep te doen uit de schier onuitputtelijke voorraad interviews en achtergrondverhalen die in het vakblad voor de lunchroombranche hebben gestaan gedurende deze periode. Wekelijks presenteren we je zo'n verhaa ...

Corona
Download nu de Werkgeversverklaring Avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: