Studenten Alfa-college zijn beste barista van Noord-Nederland

17 februari 2017 | Thijs Jacobs

Tijdens de Leermeestersdagen Noord-Nederland op het HorecaEvenTT in Assen hebben twee studenten van het Alfa-college in Hoogeveen een uitstekende prestatie geleverd. Eduard Schepers uit Hoogeveen en de Beilense Roxin de Jonge behaalden de eerste prijs in de categorie Beste Barista MBO Noord-Nederland.

Ze streden tegen studenten van de noordelijke mbo-scholen. Tijdens de beurs waren de koppels een dagdeel verantwoordelijk voor het bereiden en serveren van de dranken in de stand van de Leermeesterdagen. De jury beoordeelde de totale presentatie van de Barista en natuurlijk de kwaliteit van de bereide koffiespecialiteiten.

Roxin is tweedejaars student Gastheer/Gastvrouw, Eduard is in september begonnen met de opleiding. Petra Bosscher en Tamar Verbeek zijn als hun instructeurs bij Business Culinair minstens zo blij. Petra: “Met wedstrijden als deze willen we onze studenten uitdagen tot ondernemende en ambitieuze studenten. Laat maar zien wat je kan en wees trots! We bieden extra trainingen voor wie dat wil. Daarnaast zijn ook de stages natuurlijk erg belangrijk. Eduard heeft veel ervaring opgedaan bij Brasserie 't Raethuys in Hoogeveen en Roxin bij Van der Valk Hotel in Spier.”

De wedstrijd wordt jaarlijkse georganiseerd tijdens het HorecaEvenTT. De organisatie is in handen van uitgeverij Edu’Actief en koffiebranderij Mocca d’Or met als doel om het niveau van de professionele barista in de horeca in Nederland te verhogen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

trends Interview Longread
De allergrootste foodtrend? Vegan!

We kunnen er eigenlijk niet omheen: dé absolute foodtrend is vegan food. 2018 was het jaar van de vleesvervangers, 2019 bleek die van een verdere doorontwikkeling en verdere aandacht voor vegan in de professionele horecakeuken. In Dordrecht, uitgerekend de stad van de paardenslachterijen, ...

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Opening Culinair
Nieuwe Julia’s: nog sneller en uitgebreider assortiment

Alle stationswinkels van Julia’s krijgen een nieuwe uitstraling, een nog snellere service en een uitgebreider assortiment. Station Rotterdam Centraal heeft de primeur, vandaag is de nieuwe Julia’s daar voor het eerst te bezoeken. Als het nieuwe concept in de smaak valt bij reizigers is h...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: