Studenten winnen goud en zilver

17 oktober 2012 |
Studenten winnen goud en zilver<

Vier studenten van de opleidingen Horeca, Toerisme en Bakkerij van Rijn IJssel Vakschool Wageningen hebben internationale prijzen gewonnen tijdens de AEHT.

De AEHT staat voor Association Européenne des Ecoles d’Hotellerie et de Tourisme. Dit zijn vakwedstrijden die werden gehouden in Macedonië. Deze wedstrijden van de Europese Associatie van Hotel- en Toerismescholen vonden plaats van 8 tot en met 13 oktober.

Goud en zilver
Janieke Boon, vierdejaars student horeca manager ondernemer, won goud tijdens de wedstrijd Barista. Jiska Maarsen, vierdejaars student ondernemer bakkersbedrijf, maakte samen met een Finse student producten van zanddeeg. Dankzij deze creaties won zij zilver tijdens de wedstrijd Patisserie. Zilver ging ook naar Stan Daams (student fast track horeca manager ondernemer) voor het onderdeel management. Daams maakte samen met een Finse student een ondernemersplan. Donovan Berends (tweedejaars student toerisme) won goud met zijn plan om het Toerisme in Macedonië te verbeteren. Dit plan maakte hij samen met een student uit Italië.

Vijfhonderd studenten
De studenten van Rijn IJssel Vakschool Wageningen deden dit jaar mee aan de onderdelen Restaurant Service and Wine Serving, Culinary Art, Pastry, Barista, Tourist Destination en Management level 5. In totaal deden ruim vijfhonderd studenten, waarvan zes van Vakschool Wageningen, uit dertig landen mee.

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Coronacrisis
Hellendoornse lunchroom dicht vanwege corona

De Hellendoornse Lunchroom Lorkeers is sinds maandag gesloten, meldt Tubantia. Een personeelslid werd positief getest op corona. De eigenaresse en vier personeelsleden kregen van de GGD te horen dat zij tien dagen in thuisquarantaine moeten. Het personeelslid zat al langere tijd ziek thuis, waarn...

Nice 'n Easy
Convenience: is het eigenlijk wel gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Branded Content Nice 'n Easy
Unieke horeca op Strijp-S, welkom in Blok 63-S

Bram van Uden: “Parkeren doe je voor de deur of dichtbij op P De Hoek. Blok 63-S vind je op 5 minuten loopafstand van station Strijp-S, het Klokgebouw of het PSV-stadion. Hier beleef je de energie en open sfeer van het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Gewoon lekker eten, gezelligheid...

Food Amsterdam
De nieuwe high tea ervaring op een bijzondere plek

Hoewel het heerlijke nazomerzonnetje zich nog even van zijn beste kant laat zien, is de herfst alweer in aantocht. Dat heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Wie herfst zegt, zegt high tea! Lekker naar binnen, de kachel een standje hoger, een dampende kop thee voor je neus en urenlang tafelen en klets...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: