Studenten winnen goud en zilver

17 oktober 2012 |
Studenten winnen goud en zilver<

Vier studenten van de opleidingen Horeca, Toerisme en Bakkerij van Rijn IJssel Vakschool Wageningen hebben internationale prijzen gewonnen tijdens de AEHT.

De AEHT staat voor Association Européenne des Ecoles d’Hotellerie et de Tourisme. Dit zijn vakwedstrijden die werden gehouden in Macedonië. Deze wedstrijden van de Europese Associatie van Hotel- en Toerismescholen vonden plaats van 8 tot en met 13 oktober.

Goud en zilver
Janieke Boon, vierdejaars student horeca manager ondernemer, won goud tijdens de wedstrijd Barista. Jiska Maarsen, vierdejaars student ondernemer bakkersbedrijf, maakte samen met een Finse student producten van zanddeeg. Dankzij deze creaties won zij zilver tijdens de wedstrijd Patisserie. Zilver ging ook naar Stan Daams (student fast track horeca manager ondernemer) voor het onderdeel management. Daams maakte samen met een Finse student een ondernemersplan. Donovan Berends (tweedejaars student toerisme) won goud met zijn plan om het Toerisme in Macedonië te verbeteren. Dit plan maakte hij samen met een student uit Italië.

Vijfhonderd studenten
De studenten van Rijn IJssel Vakschool Wageningen deden dit jaar mee aan de onderdelen Restaurant Service and Wine Serving, Culinary Art, Pastry, Barista, Tourist Destination en Management level 5. In totaal deden ruim vijfhonderd studenten, waarvan zes van Vakschool Wageningen, uit dertig landen mee.

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horecaondernemers zijn positiever dan een jaar geleden

De horeca kijkt met vertrouwen naar 2020, zo blijkt uit het nieuwe SRA-BiZ-visierapport ‘2020 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’. De consumentenbestedingen zullen waarschijnlijk op peil blijven en buitenlandse toeristen weten ons land nog steeds goed te vinden. Er ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: