Strijden om ijskoude eer

1 februari 2013
Strijden om ijskoude eer

Met de IJsVakBeurs in het vooruitzicht kunnen alle Nederlandse ijsbereiders zich in de handjes wrijven. Wie wint de Gouden IJscreatie en de Gouden IJsspatel en is genomineerd voor IJssalon van 2013?

*Gouden ijsjes*
Aanstaande maandag op 4 februari wordt op de IJsVakBeurs bij Bakeplus in Haaften bekend gemaakt welke ijsbereiders er vandoor gaan met deze vakprijzen. In de voorrondes op 15 februari werd er al gestreden om de Gouden IJsspatel, waar het draait om de bereiding en de smaak van het ijs. Tijdens de beurs wordt de winnaar hiervan bekend gemaakt. Ook zal op de beurs de strijd om de Gouden IJscreatie plaatsvinden. Tenslotte wordt bekend gemaakt wie vakman/-vrouw van het jaar is en welke zaken zijn genomineerd voor IJssalon van het jaar 2013. Deze prijs wordt op 25 maart uitgereikt.

*Winnaars uit de ijstijd*
Vorig jaar won Luciano’s IJssalon uit Wassenaar de IJssalon van het jaar. De zaak won deze prijs ook al in 2006. Ron Holland, ijsbereider bij IJscafé Holland uit Uden, ging met de Gouden IJspatel naar huis en Crusio uit Bergen op Zoom won de Gouden IJscreatie.

~Marijn Brok~

Overig nieuws