Strijd tussen barista's barst los

25 januari 2016
Strijd tussen barista's barst los

Benjamin van de Berg, gecertificeerd als barista en werkzaam bij Coffeelicious in Dordrecht, gaat vandaag de strijd aan met 6 andere barista’s voor het
Latte Art Kampioenschap van Nederland in Almere. De winnaar mag zich een jaar lang Dutch Art Champion noemen en zal uitgezonden worden om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de wereldkampioenschappen die in 2016 gehouden worden op de Hotelex in Shanghai, China van 29 maart tot en met 1 april 2016.

*Trainingen*
Benjamin is een gepassioneerde barista en werkt bij Coffeelicous in Dordrecht. Bij Coffeelicious heeft hij de fijne kneepjes van het vak geleerd van Fiona Buitenhuis, o.a. winnaar van de koffietop 100 van 2014. Daarnaast heeft hij ook zijn opleiding gehad bij Joost Leopold van de Koffieschool en is hij onlangs nog 2 dagen naar Venetië geweest waar hij getraind is door Goppion. Benjamin heeft al heel wat uren getraind op het maken van Latte Art.

*Melk*
Melk is het belangrijkste tijdens de Dutch Latte Art Championship en de manier van het opschuimen en verwarmen. Het is aan de 7 finalisten om met deze melk dan de mooiste figuren te maken in de espresso.

Overig nieuws