Stout legt de focus op zakenlui

22 november 2013
Stout legt de focus op zakenlui

Waar andere lunchrooms vooral broodjes verkopen, biedt Lunchroom Stout Surinaamse specialiteiten aan zoals nasi, bami en roti. De familie Gopie, eigenaar van de lunchroom in
Rijswijk, wil het bedrijf de komende jaren ontwikkelen tot een zakelijke lunchroom. “Wij willen dat bedrijven ons gaan gebruiken als bedrijfskantine.”

*Vraag naar Surinaamse gerechten*
Wishal Gopie, zoon van eigenaar Radijn Gopie, verzorgt de promotie en het werven van gasten binnen het bedrijf. Zijn ouders staan in de keuken. De familie heeft al tien jaar lang haar eigen cateringbedrijf. De grote vraag naar Surinaamse gerechten leidde tot Lunchroom Stout. Wishal: “Wij zijn zelf van Surinaamse afkomst en merken dat veel mensen houden van de fijne smaak van het Surinaamse eten. Uiteraard verkopen wij naast onze specialiteiten nasi, bami en roti ook broodjes.” Denk hierbij aan een broodje zoetzure kip of een broodje tempé & tahoe.

*Surinaamse toko’s*
“Stout zit vlakbij het treinstation. Hier zit ook een kleine Surinaamse toko. Concurrentie zien wij hier zeker niet in. Het is geen lunchroom, dus niet te vergelijken met ons.” Wishal zegt inspiratie te halen uit Surinaamse toko’s. “Onze inrichting ligt grotendeels in de lijn van wat men verwacht van een Surinaamse zaak. Het is modern ingericht, met witte muren, een laminaatvloer en LED-verlichting voor de sfeer. We gebruiken gele en gouden satijnen gordijnen. Deze stof komt ook terug op onze buffettafels.”

*Het pand*
In het pand van Stout zou al eerder een lunchroom komen. “De voormalige eigenaar wilde hier ook een lunchroom starten. In plaats van een samenwerking aan te gaan, wilde hij het pand aan ons verkopen”, zegt Wishal. Over een uitgebreid personeelsbestand beschikt de lunchroom nog niet. “Lunchroom Stout is een echt familiebedrijf: wie kan werken springt in. Al hopen we natuurlijk wel dat het snel nodig is om extra personeel in te huren.”

*Bedrijfskantine*
In de toekomst hoopt Stout zich te ontwikkelen tot een lunchroom voor zakelijke gasten. Wishal: “Bedrijven kunnen onze lunchroom gebruiken voor zakelijke evenementen. Er zijn genoeg bedrijven die geen eigen bedrijfskantine hebben. Aan deze bedrijven willen wij onze lunchroom beschikbaar stellen, zodat ook zij een fijne ruimte hebben. Wij willen dat bedrijven ons gaan gebruiken als bedrijfskantine.”

Wishals tip voor starters: “Zorg dat je veel research doet als je een nieuwe zaak opent. Denk goed over alles na, van inrichting tot inkoop.”

Overig nieuws