Stout legt de focus op zakenlui

22 november 2013 |
Stout legt de focus op zakenlui<

Waar andere lunchrooms vooral broodjes verkopen, biedt Lunchroom Stout Surinaamse specialiteiten aan zoals nasi, bami en roti. De familie Gopie, eigenaar van de lunchroom in
Rijswijk, wil het bedrijf de komende jaren ontwikkelen tot een zakelijke lunchroom. “Wij willen dat bedrijven ons gaan gebruiken als bedrijfskantine.”

Vraag naar Surinaamse gerechten
Wishal Gopie, zoon van eigenaar Radijn Gopie, verzorgt de promotie en het werven van gasten binnen het bedrijf. Zijn ouders staan in de keuken. De familie heeft al tien jaar lang haar eigen cateringbedrijf. De grote vraag naar Surinaamse gerechten leidde tot Lunchroom Stout. Wishal: “Wij zijn zelf van Surinaamse afkomst en merken dat veel mensen houden van de fijne smaak van het Surinaamse eten. Uiteraard verkopen wij naast onze specialiteiten nasi, bami en roti ook broodjes.” Denk hierbij aan een broodje zoetzure kip of een broodje tempé & tahoe.

Surinaamse toko’s
“Stout zit vlakbij het treinstation. Hier zit ook een kleine Surinaamse toko. Concurrentie zien wij hier zeker niet in. Het is geen lunchroom, dus niet te vergelijken met ons.” Wishal zegt inspiratie te halen uit Surinaamse toko’s. “Onze inrichting ligt grotendeels in de lijn van wat men verwacht van een Surinaamse zaak. Het is modern ingericht, met witte muren, een laminaatvloer en LED-verlichting voor de sfeer. We gebruiken gele en gouden satijnen gordijnen. Deze stof komt ook terug op onze buffettafels.”

Het pand
In het pand van Stout zou al eerder een lunchroom komen. “De voormalige eigenaar wilde hier ook een lunchroom starten. In plaats van een samenwerking aan te gaan, wilde hij het pand aan ons verkopen”, zegt Wishal. Over een uitgebreid personeelsbestand beschikt de lunchroom nog niet. “Lunchroom Stout is een echt familiebedrijf: wie kan werken springt in. Al hopen we natuurlijk wel dat het snel nodig is om extra personeel in te huren.”

Bedrijfskantine
In de toekomst hoopt Stout zich te ontwikkelen tot een lunchroom voor zakelijke gasten. Wishal: “Bedrijven kunnen onze lunchroom gebruiken voor zakelijke evenementen. Er zijn genoeg bedrijven die geen eigen bedrijfskantine hebben. Aan deze bedrijven willen wij onze lunchroom beschikbaar stellen, zodat ook zij een fijne ruimte hebben. Wij willen dat bedrijven ons gaan gebruiken als bedrijfskantine.”

Wishals tip voor starters: “Zorg dat je veel research doet als je een nieuwe zaak opent. Denk goed over alles na, van inrichting tot inkoop.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: