Sterrenchefs koken in pop-up restaurant op BBB Maastricht

26 september 2016 | Thijs Jacobs

Sterrenchefs Sang-Hoon Degeimbre* en Soenil Bahadoer*  koken in oktober in Maastricht. De organisatie van BBB Maastricht en Folie Culinaire heeft hen bereid gevonden om in pop-up restaurant The Tent in MECC Maastricht een proeve van hun kunnen te tonen. Bezoekers kunnen genieten van een drie gangen menu, signature dishes en amuses op sterrenniveau tegen een betaalbare prijs. Ook is er een cocktailbar waar cocktails en bijpassende “gerechtjes” verkrijgbaar zijn.

The Tent, een concept van Herman den Blijker, opent de deuren van 10 t/m 12 oktober in MECC Maastricht. Het pop-up restaurant maakt deel uit van de horecavakbeurs BBB Maastricht en van Folie Culinaire, hét exclusieve evenement voor de internationale gastronomieThe Tent biedt een sfeervolle omgeving om bij te praten met collega's en relaties. Ook kunnen er speciale relatie-ontvangsten worden georganiseerd. 

Soenil Bahadoer 
Meesterkok Soenil Bahadoer van restaurant de Lindehof in het Brabantse Nuenen, ontving in 2014 zijn tweede Michelinster. Hij beschouwt het als een uitdaging om in zijn kookkunst zijn roots te gebruiken. Soenil Bahadoer: "De Surinaamse en Hindoestaanse keuken heeft een breed palet aan smaken die ik probeer te verfijnen en tunen". Alle zintuigen worden aangesproken als hij op het oog eenvoudige gerechten een verrassend gewaagd tintje geeft. In het pop-up restaurant zijn bijvoorbeeld zijn rendang met bereiding van kool, ijs van gemberbier en blanke soja te proeven.

Sang-Hoon Degeimbre 
De van origine Koreaanse Sang-Hoon Degeimbre staat sinds 1997 achter het fornuis in zijn restaurant L'Air du Temps in het Belgische Liernu. Ook heeft hij in Brussel restaurant SAN. Hij is volgens Gault&Millau op de dirigent van de Belgische gastronomie omdat hij de huidige trends belichaamt maar ook bereid is zijn vaak hoogst persoonlijke interpretaties daarvan te delen. Zelf zegt Degeimbre: "Ik kook niet in functie van gidsen of gasten, maar werk vanuit mijn persoonlijkheid en besteed vooral aandacht aan techniek, de emotie en de producten." In pop-up restaurant The Tent staat onder meer zijn filet van kalf met gamtae, ui en furikaké op de kaart.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Achtergronden Vega
10x vegan innovatie op Horecava 2020

Nog niet eerder was er op een Nederlandse horecabeurs zo veel aandacht voor nieuwe vegan producten, waaronder de Vish Sticks van Novish. Aan de lange rijen bij de ondernemers te zien is vegan een belangrijk item voor horeca ondernemers. In deze blog zet ProVeg Nederland 10 van de meest vernieuwende ...

Events Achtergronden
Horecava werd goed bezocht dit jaar

Op de 64e editie van de Horecava was de hele horecawereld weer goed vertegenwoordigd de afgelopen vier dagen. De vele nieuwe initiatieven, waaronder The Coffee Stage, de werelden van het TrendLAB en het Start-upLAB met ruim 70 ondernemers waren goed bezocht. Veel aandacht was er voor duurzame thema&...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: