Sterrenchefs koken in pop-up restaurant op BBB Maastricht

26 september 2016 | Thijs Jacobs

Sterrenchefs Sang-Hoon Degeimbre* en Soenil Bahadoer*  koken in oktober in Maastricht. De organisatie van BBB Maastricht en Folie Culinaire heeft hen bereid gevonden om in pop-up restaurant The Tent in MECC Maastricht een proeve van hun kunnen te tonen. Bezoekers kunnen genieten van een drie gangen menu, signature dishes en amuses op sterrenniveau tegen een betaalbare prijs. Ook is er een cocktailbar waar cocktails en bijpassende “gerechtjes” verkrijgbaar zijn.

The Tent, een concept van Herman den Blijker, opent de deuren van 10 t/m 12 oktober in MECC Maastricht. Het pop-up restaurant maakt deel uit van de horecavakbeurs BBB Maastricht en van Folie Culinaire, hét exclusieve evenement voor de internationale gastronomieThe Tent biedt een sfeervolle omgeving om bij te praten met collega's en relaties. Ook kunnen er speciale relatie-ontvangsten worden georganiseerd. 

Soenil Bahadoer 
Meesterkok Soenil Bahadoer van restaurant de Lindehof in het Brabantse Nuenen, ontving in 2014 zijn tweede Michelinster. Hij beschouwt het als een uitdaging om in zijn kookkunst zijn roots te gebruiken. Soenil Bahadoer: "De Surinaamse en Hindoestaanse keuken heeft een breed palet aan smaken die ik probeer te verfijnen en tunen". Alle zintuigen worden aangesproken als hij op het oog eenvoudige gerechten een verrassend gewaagd tintje geeft. In het pop-up restaurant zijn bijvoorbeeld zijn rendang met bereiding van kool, ijs van gemberbier en blanke soja te proeven.

Sang-Hoon Degeimbre 
De van origine Koreaanse Sang-Hoon Degeimbre staat sinds 1997 achter het fornuis in zijn restaurant L'Air du Temps in het Belgische Liernu. Ook heeft hij in Brussel restaurant SAN. Hij is volgens Gault&Millau op de dirigent van de Belgische gastronomie omdat hij de huidige trends belichaamt maar ook bereid is zijn vaak hoogst persoonlijke interpretaties daarvan te delen. Zelf zegt Degeimbre: "Ik kook niet in functie van gidsen of gasten, maar werk vanuit mijn persoonlijkheid en besteed vooral aandacht aan techniek, de emotie en de producten." In pop-up restaurant The Tent staat onder meer zijn filet van kalf met gamtae, ui en furikaké op de kaart.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Economie
Horeca telt veel snelgroeiende bedrijven

In 2018 waren er voor het eerst meer dan 10 duizend snelgroeiende bedrijven. Dit is 20 procent meer dan het vorige record uit 2017 toen er bijna 8 500 snelle groeiers waren. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over snelgroeiende bedrijven. Een bedrijf is een snelle groeier als het aanta...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: