Sterrenchefs koken in pop-up restaurant op BBB Maastricht

26 september 2016 | Thijs Jacobs

Sterrenchefs Sang-Hoon Degeimbre* en Soenil Bahadoer*  koken in oktober in Maastricht. De organisatie van BBB Maastricht en Folie Culinaire heeft hen bereid gevonden om in pop-up restaurant The Tent in MECC Maastricht een proeve van hun kunnen te tonen. Bezoekers kunnen genieten van een drie gangen menu, signature dishes en amuses op sterrenniveau tegen een betaalbare prijs. Ook is er een cocktailbar waar cocktails en bijpassende “gerechtjes” verkrijgbaar zijn.

The Tent, een concept van Herman den Blijker, opent de deuren van 10 t/m 12 oktober in MECC Maastricht. Het pop-up restaurant maakt deel uit van de horecavakbeurs BBB Maastricht en van Folie Culinaire, hét exclusieve evenement voor de internationale gastronomieThe Tent biedt een sfeervolle omgeving om bij te praten met collega's en relaties. Ook kunnen er speciale relatie-ontvangsten worden georganiseerd. 

Soenil Bahadoer 
Meesterkok Soenil Bahadoer van restaurant de Lindehof in het Brabantse Nuenen, ontving in 2014 zijn tweede Michelinster. Hij beschouwt het als een uitdaging om in zijn kookkunst zijn roots te gebruiken. Soenil Bahadoer: "De Surinaamse en Hindoestaanse keuken heeft een breed palet aan smaken die ik probeer te verfijnen en tunen". Alle zintuigen worden aangesproken als hij op het oog eenvoudige gerechten een verrassend gewaagd tintje geeft. In het pop-up restaurant zijn bijvoorbeeld zijn rendang met bereiding van kool, ijs van gemberbier en blanke soja te proeven.

Sang-Hoon Degeimbre 
De van origine Koreaanse Sang-Hoon Degeimbre staat sinds 1997 achter het fornuis in zijn restaurant L'Air du Temps in het Belgische Liernu. Ook heeft hij in Brussel restaurant SAN. Hij is volgens Gault&Millau op de dirigent van de Belgische gastronomie omdat hij de huidige trends belichaamt maar ook bereid is zijn vaak hoogst persoonlijke interpretaties daarvan te delen. Zelf zegt Degeimbre: "Ik kook niet in functie van gidsen of gasten, maar werk vanuit mijn persoonlijkheid en besteed vooral aandacht aan techniek, de emotie en de producten." In pop-up restaurant The Tent staat onder meer zijn filet van kalf met gamtae, ui en furikaké op de kaart.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: “Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken”

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Opening Rotterdam
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: