Steeds meer vrouwen kiezen voor franchise

29 augustus 2017 | Thijs Jacobs

In 2016 is het aantal vrouwen dat kiest voor ondernemen in franchiseverband sterk toegenomen, dit blijkt uit onderzoek van De Nationale Franchise Gids. Het aantal vrouwelijke franchisenemers is in het afgelopen jaar met 12,07% toegenomen, terwijl de groei bij mannelijke franchisenemers beperkt bleef tot 2,6%.

Vrouwelijke ondernemers

Er zijn in Nederland maar liefst 40 tot 50 franchiseformules die zich focussen op vrouwelijke ondernemers, dat varieert van mode (zoals Livera en Lincherie), afslankformules (Infraligne, Wav-E studio’s, Fit4lady), creatieve formules (Paintbar, International Art School) tot de zorg (Happy Nurse en Zorgzuster).

Vrouwelijke ondernemers passen ook goed bij de horeca

Er is met name veel interesse van vrouwen tussen 30 en 50 jaar. “Vaak gaat het om herintredende moeders”, aldus Madelon ten Have van De Nationale Franchise Gids. “Veelal hebben zij moeite om aan een baan te komen omdat zij uit de roulatie zijn geweest. Franchisegevers hebben goede ervaringen met vrouwen: vaak meer empathisch vermogen, houden van samenwerken en zijn servicegerichter dan mannen. Ten Have ziet ook een toename van het aantal vrouwelijke kandidaat-franchisenemers. “In 2015 was 25,35% van de kandidaten vrouw, dit jaar is dat 30,84%. Niettemin is het aantal vrouwelijke franchisenemers nog flink ondervertegenwoordigd, terwijl hier juist voor vrouwen veel kansen liggen.” 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Economie
Horeca telt veel snelgroeiende bedrijven

In 2018 waren er voor het eerst meer dan 10 duizend snelgroeiende bedrijven. Dit is 20 procent meer dan het vorige record uit 2017 toen er bijna 8 500 snelle groeiers waren. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over snelgroeiende bedrijven. Een bedrijf is een snelle groeier als het aanta...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: