Starbucks store op de rails

14 november 2013
Starbucks store op de rails

Starbucks Coffee Company en SBB, Schweizerische Bundesbahnen, hebben de eerste Starbucks store onthuld in de trein. De eerste officiële reis van deze trein start op 21 november dit jaar
om 06.36 uur. De trein zal uitsluitend rijden op het traject tussen de luchthaven van Genève en St. Gallen in Zwitserland.

*Koffie kleurenpalet*
Samen met Starbucks heeft SBB een uitnodigende ruimte gecreëerd waar reizigers tijdens hun treinreis kunnen ontspannen met een kop koffie. Het ontwerp is modern en gericht op comfort, maar tegelijkertijd ook functioneel. Deze combinatie komt tot uiting in designelementen en een kleurenpalet geïnspireerd op koffie, variërend van de donkerbruine kleur van geroosterde koffiebonen tot de sneeuwwitte kleur van vers gestoomde melk.

*Functionaliteit en design*
“Het was een prachtige uitdaging om onze allereerste Starbucks store in een trein te ontwerpen”, aldus Liz Muller, director of concept design voor Starbucks. “Functionaliteit en design werden gecombineerd en tegelijkertijd moesten we rekening houden met een aantal factoren, zoals de constante beweging van de trein, de beperkte ruimte en strenge veiligheidsvoorschriften. Dit is één van de kleinste espressobars en stores die we ooit hebben ontworpen en het resultaat van een unieke samenwerking van experts, waaronder de lokale ontwerpers en ingenieurs van SBB. Dankzij de nauwe samenwerking met SBB de afgelopen twee jaar, ben ik erg trots dat we nu echt de Starbucks experience tot leven kunnen brengen in deze trein.”

*Treinindeling*
Op de beide zijden van de rood-witte trein is het Starbucks logo afgebeeld. Speelse, witte icoontjes op de ramen geven de menuopties weer en tonen het Fairtrade symbool en de Starbucks espressomachines. Het treinstel heeft twee verdiepingen en biedt plaats aan in totaal vijftig personen. In het onderste gedeelte van het rijtuig serveren barista’s de passagiers vanachter een houten bar waar de etenswaren worden geëtaleerd. Gasten kunnen ook plaatsnemen aan deze bar. In het bovenste gedeelte van het treinstel is een lounge ontworpen met comfortabele, leren stoelen.

~Door~ "~Mariska van Gorp~":mailto:mariska.vangorp@uitgeverijps.nl

Overig nieuws