SOTTO Pizza mag Verace Pizza Napoletana keurmerk dragen

6 december 2016 | Thijs Jacobs

Als eerste pizzarestaurant van Nederland mag SOTTO Pizza vanaf nu
officieel het exclusieve Verace Pizza Napoletana keurmerk dragen. Een keurmerk dat
aangeeft dat de houtgestookte steenovenpizza’s op originele en traditionele manier
worden bereid, zoals vastgelegd en beschermd door de Europese Commissie in het
register van Gegarandeerde Traditionele Specialiteiten.

Vier jaar hard werken en een streng begeleidingstraject gingen vooraf aan de uiteindelijke certificering.

SOTTO Pizza is begonnen uit pure passie voor ambachtelijke pizza’s. Meer dan vier jaar
geleden wilden compagnons Roy Enzerink en Omar Sharif als ware pizzafanaten de
authentieke Napolitaanse pizza naar Nederland halen. Ze zijn in Napels in de leer gegaan bij de Associazione Verace Pizza Napoletana en hebben gewerkt bij gecertificeerde pizzeria’s in Napels. Nu - bijna vijf jaar later - is afgevaardigde Giulio Abussi van de Associazione Verace Pizza Napoletana de proef op de som komen nemen. Hij heeft samen met de pizzabakkers bij SOTTO maandenlang de puntjes op de ‘i’ gezet. Nadat hij ervan overtuigd was dat Pizza Napoletana ook in de toekomst in Amsterdam geborgd was, werd het felbegeerde certificaat met nummer 632 uit Napels overhandigd.

SOTTO Pizza maakt de authentieke Napolitaanse pizza in met de hand gebouwde
steenovens uit Napels. Het ontwerp van de oven zorgt ervoor dat deze tot bijna vijfhonderd graden kan worden opgestookt, waardoor de rand van de pizza knapperig wordt van buiten en luchtig, broodachtig van binnen. Het deeg wordt dagelijks volgens strikt protocol vers gemaakt van het fijnste Italiaanse meel. San Marzano tomaten - gekweekt op de uitlopers van de Vesuvius - zorgen voor een natuurlijke saus die perfect combineert met de buffelmozzarella die twee keer per week vers uit Napels wordt aangeleverd. SOTTO Pizza is gevestigd aan de Roelof Hartstraat 27 en de Amstelveenseweg 89 in Amsterdam en vanaf komend voorjaar wordt de derde vestiging op Kadijksplein 4 geopend.

www.pizzanapoletana.org
www.sottopizza.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: