Soep met asperges, komkommer en meloen

1 januari 2016 | Jorien Slager

Tijdens de mooie zomerse dagen kan het best warm worden in Nederland. En dan heeft uw gast niet zo snel behoefte aan een kop warme soep. Een koude soep, zoals de Spaanse gazpacho, gaat er aan de andere kant wel in met dit weer. Daarom hier een mooie (groene) Hollandse variant van deze Spaanse traditie.

Ingrediënten (2 personen)

200 gram groene asperges
1/2 geschilde komkommer
1/4 meloen
3,5 dl krachtige groentebouillon
2 eetlepels fijngeknipte dille
enkele blaadjes fijngeknipte citroenmelisse of munt
zout, peper
enkele druppels limoensap, citroensap, ouzo of pastis

Bereiding

Schil de onderkant van de asperges en snij ze in stukken. 
Houd de punten achter en doe deze in een magnetronbestendige schaal met 1 eetlepel water. Zet de schaal, afgedekt, 1 tot 2 minuten op ca. 750 Watt in de magnetron.
Haal met een aardappel- of meloenboor 6 tot 9 mooie bolletjes uit de meloen voor garnering (of snij blokjes).

Halveer de komkommer en verwijder het zaad; rasp deze met een handrasp of in de keukenmachine.

Voeg de komkommer en de bouillon toe aan de asperges in de schaal.
Breng alles aan de kook in de magnetron, afgedekt, 5 tot 6 minuten op ca. 750 Watt, en laat zachtjes koken.

Pureer de soep met een staafmixer of in de mengbeker en laat de soep afkoelen.
Roer de fijngeknipte tuinkruiden door de afgekoelde soep.
Breng op smaak met zout, peper en limoen- of citroensap, ouzo of pastis.
Serveer de soep, gegarneerd met de aspergepunten, meloenbolletjes en een blaadje munt of citroenmelisse.

Bereidingstijd

20 minuten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Help de Horeca: eerste miljoen is binnen

Sinds de start van Help de Horeca twee weken geleden zijn inmiddels ruim 20.000 waardebonnen ter waarde van maar liefst 1 miljoen euro aangeschaft door horecaliefhebbers in heel Nederland. Met dit bijzondere initiatief ondersteunt Koninklijke Horeca Nederland samen met horecapartners de Nederlandse ...

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Coronacrisis
Assortiment Coffeelicious verkrijgbaar bij Jumbo

Door het coronavirus moesten alle horecazaken de deuren sluiten. Veel ondernemers verzinnen de meest creatieve manieren om toch hun afnemers te voorzien van de diensten en producten die zij aanbieden. Coffeelicious is daar één van, want haar assortiment is verkrijgbaar bij de Jumbo....

Coronacrisis
Young Creators Group start HorecaTegoed

Om de horeca een hart onder de riem te steken, is Young Creators Group, een community voor jonge ondernemers en makers onder leiding van ondernemer Edwin de Jong, op eigen initiatief gestart met HorecaTegoed. HorecaTegoed is een initiatief waar je een gift aan jouw favoriete horecagelegenheid kunt g...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: