Smoothie lychee en rozensiroop

5 juni 2008
Smoothie lychee en rozensiroop

Campina komt met een heerlijke zomerse smoothie op basis van Campina Boerenland yoghurt. Een heerlijke smoothie die vanwege de lychee en rozensiroop hang heeft naar Oosterse keukens. En wat van ver komt is altijd lekker. Deze smoothie is een mooie “fusion” tussen oost en west.

Ingrediënten (6 glazen)
1 literpak Optimel Framboos
250 gram frambozen
500 gram aardbeien
1 limoen of perssinaasappel

Bereidingswijze
• Doe de aardbeien, op 6 stuks na, heel kort in de blender.
• Voeg nu het hele bakje frambozen toe aan de aardbeien in de blender en maal het totaal nog even kort door. Zorg dat de sap nog stukjes bevat.
• Verdeel de sap over 6 glazen (de sap komt tot ongeveer de helft van het glas).
• Verdeel daarna de Optimel over de 6 glazen.
• Roer de Optimel en het fruit goed door.

Garnering
Snijd de limoen of perssinaasappel in halve partjes. Maak in zes partjes hiervan een sneetje en doe dit ook bij zes aardbeien. Zet de partjes fruit op de randen van de glazen.

Serveren
Serveer de zuivelsmoothie direct na de bereiding. Leg eventueel lange vingers op het schoteltje naast het glas.

Bereidingstijd
Ongeveer 5 minuten.

Meer informatie
Campina, (013) 549 04 90, www.campina.nl

Overig nieuws