Shared dining bij Arneym in Arnhem

6 april 2010 |
Shared dining bij Arneym in Arnhem<

In Arnhem opende Arneym lunch & bites recentelijk de deuren. De nieuwe horecazaak van Gijs Burgers en Patricia Burgers-Beurskens is gelegen aan de Jansplaats midden in het centrum van de stad. Bij Arneym gaat het niet alleen om wat de gasten eten, maar ook om de manier waarop de gasten eten. 'Food = sharing', is de filosofie achter dit nieuwe concept in Arnhem. De mensen van Arneym willen hun gasten graag samen laten eten, delen en proeven van verschillende spannende kleine lunch- en bites gerechten.

Smaakpapillen in actie
Op de lunchkaart staan 'verkleinde' broodjes en salades. Drie tot vier broodjes van Arneym staan gelijk aan een gewoon broodje bij een reguliere lunchzaak. Door verschillende broodjes en smaken op een schaal te presenteren worden de smaakpapillen ook midden op de dag volop aan het werk gezet. Bedoeling is dat de gerechten op tapas-wijze met het hele tafelgezelschap worden gedeeld.
De bites, vanaf 17.00 uur, zijn kleine gerechten die de omvang hebben van halve voorgerechten. De bites hebben een internationaal karakter en komen uit alle windstreken van de wereld (fusion). Ook hier worden er meerdere gerechten op een groot plateau uitgeserveerd. De desserts zijn ook zelf samen te stellen.

Leren van Zuid-Europese eetculturen
De basis van het concept ontleenden Gijs en Patricia aan de reizen die ze maakten in Zuid-Europese landen. Het viel het jonge stel op dat men daar op een andere manier met elkaar uit eten gaat. Of het met vrienden, familie, of collega's is, men bestelt in Zuid Europa van de kaart wat men het meeste aanstaat en deelt dit vervolgens met iedereen aan tafel. In Nederland is dit vaak anders. Iedereen bestelt zijn eigen voor-, hoofd, en nagerecht en eet dit zelf op. Maar hoe vaak komt men het niet tegen dat er op het bord van de persoon tegenover iemand ook iets lekkers aangetroffen wordt? Daar van mee-eten is dus precies wat bij Arneym de bedoeling is.

Tweede zaak
Arneym is de tweede zaak van het ondernemende stel. In 2006 opende Gijs Burgers zijn eerste restaurant in Arnhem: de "Fusion Food Bar":http://www.fusion-foodbar.nl/index/.
Frank Lindner




Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Opening Culinair
Nieuwe Julia’s: nog sneller en uitgebreider assortiment

Alle stationswinkels van Julia’s krijgen een nieuwe uitstraling, een nog snellere service en een uitgebreider assortiment. Station Rotterdam Centraal heeft de primeur, vandaag is de nieuwe Julia’s daar voor het eerst te bezoeken. Als het nieuwe concept in de smaak valt bij reizigers is h...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: