Shared dining bij Arneym in Arnhem

6 april 2010 |
Shared dining bij Arneym in Arnhem<

In Arnhem opende Arneym lunch & bites recentelijk de deuren. De nieuwe horecazaak van Gijs Burgers en Patricia Burgers-Beurskens is gelegen aan de Jansplaats midden in het centrum van de stad. Bij Arneym gaat het niet alleen om wat de gasten eten, maar ook om de manier waarop de gasten eten. 'Food = sharing', is de filosofie achter dit nieuwe concept in Arnhem. De mensen van Arneym willen hun gasten graag samen laten eten, delen en proeven van verschillende spannende kleine lunch- en bites gerechten.

Smaakpapillen in actie
Op de lunchkaart staan 'verkleinde' broodjes en salades. Drie tot vier broodjes van Arneym staan gelijk aan een gewoon broodje bij een reguliere lunchzaak. Door verschillende broodjes en smaken op een schaal te presenteren worden de smaakpapillen ook midden op de dag volop aan het werk gezet. Bedoeling is dat de gerechten op tapas-wijze met het hele tafelgezelschap worden gedeeld.
De bites, vanaf 17.00 uur, zijn kleine gerechten die de omvang hebben van halve voorgerechten. De bites hebben een internationaal karakter en komen uit alle windstreken van de wereld (fusion). Ook hier worden er meerdere gerechten op een groot plateau uitgeserveerd. De desserts zijn ook zelf samen te stellen.

Leren van Zuid-Europese eetculturen
De basis van het concept ontleenden Gijs en Patricia aan de reizen die ze maakten in Zuid-Europese landen. Het viel het jonge stel op dat men daar op een andere manier met elkaar uit eten gaat. Of het met vrienden, familie, of collega's is, men bestelt in Zuid Europa van de kaart wat men het meeste aanstaat en deelt dit vervolgens met iedereen aan tafel. In Nederland is dit vaak anders. Iedereen bestelt zijn eigen voor-, hoofd, en nagerecht en eet dit zelf op. Maar hoe vaak komt men het niet tegen dat er op het bord van de persoon tegenover iemand ook iets lekkers aangetroffen wordt? Daar van mee-eten is dus precies wat bij Arneym de bedoeling is.

Tweede zaak
Arneym is de tweede zaak van het ondernemende stel. In 2006 opende Gijs Burgers zijn eerste restaurant in Arnhem: de "Fusion Food Bar":http://www.fusion-foodbar.nl/index/.
Frank Lindner




Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: