Shared dining bij Arneym in Arnhem

6 april 2010 |
Shared dining bij Arneym in Arnhem<

In Arnhem opende Arneym lunch & bites recentelijk de deuren. De nieuwe horecazaak van Gijs Burgers en Patricia Burgers-Beurskens is gelegen aan de Jansplaats midden in het centrum van de stad. Bij Arneym gaat het niet alleen om wat de gasten eten, maar ook om de manier waarop de gasten eten. 'Food = sharing', is de filosofie achter dit nieuwe concept in Arnhem. De mensen van Arneym willen hun gasten graag samen laten eten, delen en proeven van verschillende spannende kleine lunch- en bites gerechten.

Smaakpapillen in actie
Op de lunchkaart staan 'verkleinde' broodjes en salades. Drie tot vier broodjes van Arneym staan gelijk aan een gewoon broodje bij een reguliere lunchzaak. Door verschillende broodjes en smaken op een schaal te presenteren worden de smaakpapillen ook midden op de dag volop aan het werk gezet. Bedoeling is dat de gerechten op tapas-wijze met het hele tafelgezelschap worden gedeeld.
De bites, vanaf 17.00 uur, zijn kleine gerechten die de omvang hebben van halve voorgerechten. De bites hebben een internationaal karakter en komen uit alle windstreken van de wereld (fusion). Ook hier worden er meerdere gerechten op een groot plateau uitgeserveerd. De desserts zijn ook zelf samen te stellen.

Leren van Zuid-Europese eetculturen
De basis van het concept ontleenden Gijs en Patricia aan de reizen die ze maakten in Zuid-Europese landen. Het viel het jonge stel op dat men daar op een andere manier met elkaar uit eten gaat. Of het met vrienden, familie, of collega's is, men bestelt in Zuid Europa van de kaart wat men het meeste aanstaat en deelt dit vervolgens met iedereen aan tafel. In Nederland is dit vaak anders. Iedereen bestelt zijn eigen voor-, hoofd, en nagerecht en eet dit zelf op. Maar hoe vaak komt men het niet tegen dat er op het bord van de persoon tegenover iemand ook iets lekkers aangetroffen wordt? Daar van mee-eten is dus precies wat bij Arneym de bedoeling is.

Tweede zaak
Arneym is de tweede zaak van het ondernemende stel. In 2006 opende Gijs Burgers zijn eerste restaurant in Arnhem: de "Fusion Food Bar":http://www.fusion-foodbar.nl/index/.
Frank Lindner




Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Koffie & thee Achtergronden
Het Grote Koffiebar Onderzoek: zo drinkt Nederland koffie in een koffiebar

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Uit onderzoek van Koffietje.nl blijkt dat ongeveer de helft van de koffiedrinkers één of meerdere keren per week een koffiebar bezoekt. Per bezoek bestellen we gemiddeld 2 drankjes, met een sterke voor...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Interview
Reportage: Koffie en Jij, Hilversum [video]

Koffie en jij is een gezellige lunchroom midden in het centrum van Hilversum. Je kan hier genieten van allerlei vegan of vegetarische gerechten. Met de huiselijke sfeer kan je er op je gemak een kopje koffiedrinken en even ontsnappen van het drukke leven. Koffie en jij richt zich vooral op de men...

Ondernemen
Mis geen euro extra omzet: download de HorecaMarketingKalender

Hij is er weer! Je kunt de HorecaMarketingKalender 2020 nu gratis downloaden via deze link! De HorecaMarketingKalender is hét overzicht van feestdagen, vakanties en evenementen in Nederland en omgeving. Heb je je ooit weleens afgevraagd wat al die Duitsers ineens in je zaak deden? Dat kwam...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: