RTL wil online reserveringen wakker schudden

14 september 2010 |
RTL wil online reserveringen wakker schudden<

RTL Nederland heeft Couverts overgenomen. Couverts levert een online reserveringssysteem voor restaurateurs. RTL hoopt met de overname en de eigen mediakracht, de markt van online reserveringen wakker te schudden. Online reserveringen komen in Nederland, in tegenstelling tot in de Verenigde Staten, maar mondjesmaat van de grond. RTL Nederland hoopt met de eigen mediakracht dit fenomeen op de kaart te kunnen zetten. Couverts is pas van start gegaan en ziet het aantal restaurants met 'tientallen per maand' groeien. Het exacte aantal restaurants dat het systeem gebruikt, wordt niet vrijgegeven.

Concurrent Iens
Bij concurrent Iens, dat een soortgelijk systeem kent, zijn 252 restaurants aangesloten en staan 170 restaurants in de wacht om aangesloten te worden. Hoeveel er is betaald voor de overname, dat wil Huisman niet kwijt. Ook een indicatie daar doet hij geen uitspraak over.

Vaste bijdrage per maand
Bij Couverts betaalt de restaurateur een vaste bijdrage per maand voor gebruik van het systeem. Er is een samenwerking met verschillende restaurantgidsen als Smulweb, Dinerjaarkaart en Eet.nu. Wanneer aangesloten restaurateurs gebruik willen maken van deze promotionele kanalen, en er komt een reservering uit, dan wordt hier 1 euro per couvert voor betaald. Iens heeft probeert eveneens de online reserveringsmarkt een zet te geven. De restaurantsite maakte onlangs de eigen tool gratis voor restaurateurs. De reguliere reserveringen zijn gratis, maar wanneer een restaurant een aanbieding op Iens plaatst om de bezetting op rustige dagen te maximaliseren, komen er kosten bij kijken. Een aanbieding kan bijvoorbeeld een korting zijn op een menuprijs of een gratis glas wijn, waarbij deze op de voorpagina van Iens wordt gepromoot. Op het moment dat er op de aanbieding wordt gereageerd, betaalt de restaurateur 2 euro per couvert.

Diversificatiestrategie RTL
Huisman: "Het verschil tussen deze twee systemen is dat Couverts het papieren boek vervangt. Ons reserveringssysteem houdt voor de restaurateur de gasteninformatie bij. Een partij als Iens zit voornamelijk aan de voorkant, waarbij de restaurateur Iens gebruikt als extra kanaal om reserveringen binnen te krijgen. Wij optimaliseren een proces binnen een restaurant." De overname past goed binnen de diversificatiestrategie van RTL Nederland, zo laat een woordvoerder weten. "We zijn steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden om op interessante markten, soms consumentenmarkten, in dit geval een b2b-markt, nieuwe activiteiten te ontwikkelen."

Contacten binnen restaurantwereld
Met de verschillende culinaire programma's van RTL Nederland, zijn er genoeg contacten binnen de restaurantwereld. "In de Verenigde Staten is dit fenomeen al goed ingeburgerd, in Europa zie je het groeien. Er is een markt voor en een behoefte bij de restaurateurs." RTL Nederland wil het online reserveren ook bij de consument bekend maken. "Daar hebben we allerlei manieren voor, via radio, tv of ons digitale netwerk." Een mobiele applicatie staat op de wensenlijst, maar voor nu ligt de focus eerst op de verdere ontwikkeling van het huidige systeem. De laatste versie is ontwikkeld in samenwerking met RTL. Met deze versie is het mogelijk om via een online dashboard het totaaloverzicht aan reserveringen, statistieken en gastgegevens van alle filialen in een keer te raadplegen. In de toekomst worden er nieuwe functionaliteiten aan het product toegevoegd.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Achtergronden Vega
10x vegan innovatie op Horecava 2020

Nog niet eerder was er op een Nederlandse horecabeurs zo veel aandacht voor nieuwe vegan producten, waaronder de Vish Sticks van Novish. Aan de lange rijen bij de ondernemers te zien is vegan een belangrijk item voor horeca ondernemers. In deze blog zet ProVeg Nederland 10 van de meest vernieuwende ...

Events Achtergronden
Horecava werd goed bezocht dit jaar

Op de 64e editie van de Horecava was de hele horecawereld weer goed vertegenwoordigd de afgelopen vier dagen. De vele nieuwe initiatieven, waaronder The Coffee Stage, de werelden van het TrendLAB en het Start-upLAB met ruim 70 ondernemers waren goed bezocht. Veel aandacht was er voor duurzame thema&...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: