RTL wil online reserveringen wakker schudden

14 september 2010 |
RTL wil online reserveringen wakker schudden<

RTL Nederland heeft Couverts overgenomen. Couverts levert een online reserveringssysteem voor restaurateurs. RTL hoopt met de overname en de eigen mediakracht, de markt van online reserveringen wakker te schudden. Online reserveringen komen in Nederland, in tegenstelling tot in de Verenigde Staten, maar mondjesmaat van de grond. RTL Nederland hoopt met de eigen mediakracht dit fenomeen op de kaart te kunnen zetten. Couverts is pas van start gegaan en ziet het aantal restaurants met 'tientallen per maand' groeien. Het exacte aantal restaurants dat het systeem gebruikt, wordt niet vrijgegeven.

Concurrent Iens
Bij concurrent Iens, dat een soortgelijk systeem kent, zijn 252 restaurants aangesloten en staan 170 restaurants in de wacht om aangesloten te worden. Hoeveel er is betaald voor de overname, dat wil Huisman niet kwijt. Ook een indicatie daar doet hij geen uitspraak over.

Vaste bijdrage per maand
Bij Couverts betaalt de restaurateur een vaste bijdrage per maand voor gebruik van het systeem. Er is een samenwerking met verschillende restaurantgidsen als Smulweb, Dinerjaarkaart en Eet.nu. Wanneer aangesloten restaurateurs gebruik willen maken van deze promotionele kanalen, en er komt een reservering uit, dan wordt hier 1 euro per couvert voor betaald. Iens heeft probeert eveneens de online reserveringsmarkt een zet te geven. De restaurantsite maakte onlangs de eigen tool gratis voor restaurateurs. De reguliere reserveringen zijn gratis, maar wanneer een restaurant een aanbieding op Iens plaatst om de bezetting op rustige dagen te maximaliseren, komen er kosten bij kijken. Een aanbieding kan bijvoorbeeld een korting zijn op een menuprijs of een gratis glas wijn, waarbij deze op de voorpagina van Iens wordt gepromoot. Op het moment dat er op de aanbieding wordt gereageerd, betaalt de restaurateur 2 euro per couvert.

Diversificatiestrategie RTL
Huisman: "Het verschil tussen deze twee systemen is dat Couverts het papieren boek vervangt. Ons reserveringssysteem houdt voor de restaurateur de gasteninformatie bij. Een partij als Iens zit voornamelijk aan de voorkant, waarbij de restaurateur Iens gebruikt als extra kanaal om reserveringen binnen te krijgen. Wij optimaliseren een proces binnen een restaurant." De overname past goed binnen de diversificatiestrategie van RTL Nederland, zo laat een woordvoerder weten. "We zijn steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden om op interessante markten, soms consumentenmarkten, in dit geval een b2b-markt, nieuwe activiteiten te ontwikkelen."

Contacten binnen restaurantwereld
Met de verschillende culinaire programma's van RTL Nederland, zijn er genoeg contacten binnen de restaurantwereld. "In de Verenigde Staten is dit fenomeen al goed ingeburgerd, in Europa zie je het groeien. Er is een markt voor en een behoefte bij de restaurateurs." RTL Nederland wil het online reserveren ook bij de consument bekend maken. "Daar hebben we allerlei manieren voor, via radio, tv of ons digitale netwerk." Een mobiele applicatie staat op de wensenlijst, maar voor nu ligt de focus eerst op de verdere ontwikkeling van het huidige systeem. De laatste versie is ontwikkeld in samenwerking met RTL. Met deze versie is het mogelijk om via een online dashboard het totaaloverzicht aan reserveringen, statistieken en gastgegevens van alle filialen in een keer te raadplegen. In de toekomst worden er nieuwe functionaliteiten aan het product toegevoegd.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Fastfood
Dunkin’ opent vestiging met drive through in Goes

Donutliefhebbers hoeven binnenkort hun auto niet uit om van hun favoriete donuts te genieten. Deze zomer opent namelijk een food court in Goes, waar zowel Dunkin’ als New York Pizza via een drive through verkrijgbaar zullen zijn. Daarnaast kan er ook van Dunkin’s heerlijke koffie en donu...

Coronacrisis
Kwalitaria en Délifrance starten actie tegen eenzaamheid

Kwalitaria en Délifrance roepen gezamenlijk iedereen op om iemand blij te maken met een kaartje. Met deze actie hopen de formules wat positiviteit te brengen in deze moeilijke tijd. Vanaf vandaag zijn er gratis kleurkaarten verkrijgbaar in de geopende vestigingen en via de website van beide f...

Interview Coronacrisis
"Flinke huurverlaging is voor horecaondernemers nu zeker mogelijk"

Hotelier Bart Reints Bok, directeur/eigenaar van Charme Hotels, houdt voor hotelvakblad Hospitality Management een 'coronadagboek' bij. Hij vertelde daarin over de niet zo heel nette handelswijze van Emesa, bekend van Vakantievelingen.nl en onderdeel van Talpa, en de annuleringspraktijken bi...

Coronacrisis
Kabinet beslist 31 maart over maatregelen die gelden tot en met 6 april

Het kabinet besluit volgende week dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatrgelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden, musea en thuiswerken, worden dan verder besproken. Er is nog geen duidelijkheid over wannee...

Personeel Coronacrisis
FNV Horeca heeft grote zorgen over tijdelijke en flexibele contracten

Met het pakket aan maatregelen dat het kabinet vorige week aankondigde zijn er bij veel werkenden in de horeca zorgen over werk en inkomen weggenomen. Echter blijft de toekomst onzeker, zeker voor medewerkers met een flexibel of tijdelijk contract. Ondanks het pakket aan maatregelen die ervoor mo...

Coronacrisis
Verscherpte maatregelen. Wat betekent dit voor de horeca?

Het kabinet kondigde gisteravond verscherpte maatregelen aan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Voorlopig blijven de eerder verkondigde maatregelen, waaronder sluiting van de horeca tot en met 6 april 2020, staan. Wanneer de horeca weer open mag is vooralsnog niet duidelijk. De...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: