Rotterdamse horecazaak heeft vegetarische steak tartare op de kaart

15 augustus 2017 | Thijs Jacobs

Vanaf maandag 14 augustus is Café Ter Marsch in Rotterdam een nieuw vegetarisch gerecht rijker. In samenwerking met de blog De Hippe Vegetariër werd een vegetarische steak tartare aan het menu toegevoegd. Deze samenwerking is het resultaat van de Blogger Summer Vega Challenge waarbij bloggers werden uitgedaagd om een recept te delen op social media voor een nieuw zomers vegetarisch gerecht voor Café Ter Marsch.

De vegetarische steak tartare van de blog De Hippe Vegetariër behaalde de meeste likes en de hoogste punten bij de professionele jury onder leiding van chef Olaf Oldenburg. “Een verrassend vegetarisch gerecht met een bite en een zomerse touch door de combinatie met tomaat en mango die smaakt naar meer”, aldus chef Oldenburg.

Verrassende vegetarische variant


Isabel Boerdam van De Hippe Vegetariër ontwikkelde de steak tartare tijdens het experimenteren met seitan in haar recepten. “De seitan geeft de steak tartare een uniek vlezige structuur, heerlijk mediterraans met de zongedroogde tomaatjes en tegelijk fris en lichtzoet door de mango. Ik vond het heel leuk om van een typisch vleesetersgerecht een verrassende vegetarische variant te maken. Voor dit gerecht gebruikte ik de Tamari Protein Steak van Bertyn, de bekendste maker van authentieke seitan in Nederland. Dit is een eiwitrijke plantaardige seitansteak op basis van biologische spelt. De eiwitten zijn afkomstig van speltbloem én speltmeel. Het meel wordt toegevoegd omdat het vezelrijk is en zo bijdraagt aan een gezonde darmtransit. Spelt is een oergraan dat niet alleen rijk is aan eiwitten maar ook aan andere voedingsstoffen, zoals vitamine E en B, foliumzuur en ijzer.”

Het winnende gerecht staat vanaf heden op de kaart bij Café Ter Marsch. Daarnaast verloot De Hippe Vegetariër een Summer Vega Diner bij Café Ter Marsch voor twee personen onder zijn/haar volgers. Houdt hiervoor de blog in de gaten via de social media kanalen van De Hippe Vegetariër.

Over de familie Ter Marsch


Het burgerconcept Ter Marsch & Co werd begin 2014 gelanceerd in de Witte de Withstraat in Rotterdam. Toen tijdens de verbouwing van het pand het glas in lood raam tevoorschijn kwam met daarop Ter Marsch & Co, van oudsher een ambachtelijke Vleeschhouwerij die er ooit was gevestigd, was de naam een feit.

Kort na de opening won Ter Marsch & Co de eerste prijs voor zijn hamburgers: de Gouden Burger Spatel, op de voet gevolgd door de titels ‘Beste Hamburger van Rotterdam’ en ‘Beste Burger van Nederland’ uitgeroepen door de horecavakbeurs Horecava. Daarnaast werd het restaurant gevraagd om deel te nemen aan de World Food Championships in Florida waar zij als 12e van de wereld eindigde. In november dit jaar neemt de familie Ter Marsch opnieuw deel aan de World Food Championships, dit jaar met een legendarische chicken burger.

In maart 2016 opende in hartje centrum Amsterdam een pop-up versie van Ter Marsch & Co op de hoek van de Vijzelstraat / Bloemenmarkt. Deze zaak werd door Esquire uitgeroepen tot ‘Beste Burgerbar van Amsterdam’. De jongste telg in de familie is Café Ter Marsch die zich vanaf begin dit jaar tevens in de Witte de Withstraat in Rotterdam bevindt. Een hotspot voor lunch, diner en borrel met klassieke cocktails, verschillende wijnen op glas, befaamde kippetjes van de houtskoolgrill en legendarische borrelhappen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Digitaal Ondernemen
Alles over digitaal ondernemen in je lunchzaak

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Financieel Ondernemen
Aftrekbare kosten in je lunchzaak

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

Interview
Bedrijfspaspoort: Brood en Zoets

Hoe zou jij je lunchroom omschrijven? "Een beetje een tweede huiskamer voor heel veel mensen. Er komen hier veel vaste gasten, en veel mensen uit de buurt die gezellig voor een kopje koffie of een praatje komen. We zijn een van de weinige die zo vroeg open zijn in de stad, dus er komen dan o ...

Opening
Dunkin’ opent Pop up Store in Amsterdam The Style Outlet

Koffie- en donutgigant Dunkin’ opent haar deuren in Halfweg. Na het succes van de vestigingen die in de overige outlets in Nederland gevestigd zijn kon een Vestiging in de Amsterdamse The Style Outlet niet uitblijven. Trost zijn we dat we in dit mooie project onze nieuwste concept van Dunkin&r ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: