Rob Geus' keurmerk is oplichterij?

6 januari 2015 |
Rob Geus' keurmerk is oplichterij?<

Rob Geus moet het ontgelden. En terecht, naar het schijnt. Televisieprogramma Rambam heeft het 'keurmerk' van Geus eens onder de loep genomen en
kwam tot de conclusie dat de felbegeerde sticker te koop is. Het prijskaartje voor de sticker is niet misselijk: 2700 euro.

Felle reactie
Op 3FM reageerde Geus vanmorgen fel op de beweringen, maar wist de scepsis niet weg te nemen. Integendeel: tegen betaling zal er in dezelfde gemeente niet een ander restaurant binnen hetzelfde segment een keurmerk ontvangen. Kwestie van marketing en ondernemersgeest, dat wel. Maar niet helemaal netjes. Bovendien is het keurmerk behoorlijk overbodig, aangezien de NVWA belast is met hygiënecontroles in Nederland.

Heftige reactie
In de uitzending is te zien hoe een restaurant, dat eerder geen 'OK-sticker' kreeg van Geus in het programma De Smaakpolitie, nu wel een sticker krijgt van Geus' bedrijf. Uiteraard moet het restaurant hiervoor diep in de buidel tasten. En dit terwijl de situatie niet beter is geworden... Gezien de heftige reactie van Geus op de nationale radio, is het denkbaar dat hij zich bewust is van de consequenties die de uitzending zal hebben.

Kritisch
Eerder lieten wij ons al kritisch uit over de praktijken van Geus. Gelukkig is daar nu nationale aandacht aan geschonken, want de horeca heeft het al zwaar genoeg.
Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Download nu de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: