Rob Geus' keurmerk is oplichterij?

6 januari 2015
Rob Geus' keurmerk is oplichterij?

Rob Geus moet het ontgelden. En terecht, naar het schijnt. Televisieprogramma Rambam heeft het 'keurmerk' van Geus eens onder de loep genomen en
kwam tot de conclusie dat de felbegeerde sticker te koop is. Het prijskaartje voor de sticker is niet misselijk: 2700 euro.

*Felle reactie*
Op 3FM reageerde Geus vanmorgen fel op de beweringen, maar wist de scepsis niet weg te nemen. Integendeel: tegen betaling zal er in dezelfde gemeente niet een ander restaurant binnen hetzelfde segment een keurmerk ontvangen. Kwestie van marketing en ondernemersgeest, dat wel. Maar niet helemaal netjes. Bovendien is het keurmerk behoorlijk overbodig, aangezien de NVWA belast is met hygiënecontroles in Nederland.

*Heftige reactie*
In de uitzending is te zien hoe een restaurant, dat eerder geen 'OK-sticker' kreeg van Geus in het programma De Smaakpolitie, nu wel een sticker krijgt van Geus' bedrijf. Uiteraard moet het restaurant hiervoor diep in de buidel tasten. En dit terwijl de situatie niet beter is geworden... Gezien de heftige reactie van Geus op de nationale radio, is het denkbaar dat hij zich bewust is van de consequenties die de uitzending zal hebben.

*Kritisch*
"Eerder lieten wij ons al kritisch uit":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/3000-euro-voor-een-keurmerk-van-rob-geus-13525/ over de praktijken van Geus. Gelukkig is daar nu nationale aandacht aan geschonken, want de horeca heeft het al zwaar genoeg.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws