Restaurants in Flevoland het best bereikbaar

16 april 2018 | Thijs Jacobs

Nederland beschikt over veel goede restaurants. Er zijn zelfs 108 restaurants die in 2018 één, twee of zelfs drie Michelinsterren mogen toevoegen aan hun naam. Slechts drie restaurants kregen de hoogste waardering van drie sterren: De Librije in Zwolle, De Leest in Vaassen en Inter Scaldes in Kruiningen. Het eten in restaurants met een Michelinster is vaak erg kostbaar. Er zijn natuurlijk ook genoeg restaurants in Nederland waar men voor een wat kleiner prijsje lekker uit eten kan. Voor een reservering kan men het best vooraf even bellen. Maar wordt de telefoon altijd opgenomen in een restaurant? Telefoonboek.nl heeft het uitgezocht.

Onderzoek

In de database van Telefoonboek staan 20.536 telefoonnummers geregistreerd in de categorie ‘restaurant’. Deze nummers worden in het bestand gemarkeerd als ‘slecht bereikbaar’ wanneer er drie keer of vaker geen gehoor wordt gegeven aan de oproep. Hierbij is er geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij 960 restaurants het geval, hetgeen neerkomt op 4,7% van de gevallen. Dat betekent dat 95,3% van de restaurants weinig tot geen klachten krijgt.

Provincie Drenthe slechtst bereikbaar

Uit dit onderzoek blijkt dat restaurants in Drenthe het slechtst scoren op telefonische bereikbaarheid. In deze provincie is 11% van de restaurants telefonisch niet goed bereikbaar. Restaurants in Flevoland doen het beter op dit gebied. Daar is slechts 4% van de restaurants telefonisch niet goed bereikbaar.

Veel gemiste oproepen

Er zijn een aantal restaurants die bijzonder slecht scoren op telefonische bereikbaarheid. Steakhouse Pizzeria Bos en Lommer in Amsterdam heeft 117 gemiste oproepen en spant daarmee de kroon wat betreft slechte telefonische bereikbaarheid. Op de tweede plaats staat Restaurant Parck in Haarlem met 82 gemiste oproepen. Tot slot staat Warung Domburg in Amsterdam op de derde plaats met 74 gemiste oproepen. Voor deze restaurants is er dus nog ruimte voor verbetering op de telefonische bereikbaarheid. Verder hebben ook veel Chinese restaurants gemiste telefoontjes. Dit is niet heel gek, aangezien Chinese restaurants veel telefoontjes ontvangen om een bestelling te plaatsen.

Percentage slecht bereikbaar per provincie

1.       Drenthe: 11%

2.       Limburg : 10%

3.       Gelderland: 10%

4.       Groningen: 8%

5.       Friesland: 6%

6.       Zuid-Holland: 6%

7.       Overijssel: 6%

8.       Noord-Brabant: 6%

9.       Noord-Holland: 5%

10.   Utrecht: 5%

11.   Zeeland: 5%

12.   Flevoland: 4%

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horecaondernemers zijn positiever dan een jaar geleden

De horeca kijkt met vertrouwen naar 2020, zo blijkt uit het nieuwe SRA-BiZ-visierapport ‘2020 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’. De consumentenbestedingen zullen waarschijnlijk op peil blijven en buitenlandse toeristen weten ons land nog steeds goed te vinden. Er ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: