Restaurantervaring in oud fort Nieuwegein [foto's]

6 augustus 2019 | redactie

Recentelijk opende Restaurant Céline in Fort Jutphaas in Nieuwegein haar deuren. Deze stoere en ruige locatie, die staatingeschreven op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, werd getransformeerd naar een comfortabel en warm restaurant. Hier wordt vol passie gekookt met Frans en Scandinavische invloeden. De liefde voor verfijning, aandacht voor details en eigenwijsheid spat van de borden af én zie je terug in het interieur.

Unieke locatie

Restaurant Céline wordt gerund door chefkok Martijn Stoker en gastvrouw Stephanie Wennekes. Het jonge koppel heeft elkaar ontmoet toen ze samen bij Restaurant De Librije in Zwolle werkten. Hierna volgende een carrière bij andere toonaangevende restaurants en droomden ze van een eigen restaurant op een bijzondere locatie. In hun zoektocht naar de ideale locatie stuitten ze op Fort Jutphaas in Nieuwegein. Een stoer en ruig fort, centraal gelegen in de provincie Utrecht. Het fort is in 1820 gebouwd en gelegen op een eiland dat bereikbaar is via een brug omgeven door sprookjesachtige paden en bomen. Het is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie (NHW) en behoort tot de UNESCO Werelderfgoedlijst. In 1959 werd het fort overgedragen aan de gemeente en deed het dienst als wijnfort waar vaten in de kelder werden gebotteld. Nu is dit het domein waar Martijn en Stephanie hun gasten verwelkomen en verwennen.

Contrast tussen interieur en locatie

Samen met ESTIDA werd een sfeervol restaurant gerealiseerd. Op de begane grond kwamen verschillende restaurantkamers, compleet met een lounge, wijnkamer en de keuken. In de kelder speelt wijn de hoofdrol. Restaurant Céline beschikt tevens over een terras aan het water. Er werd gewerkt met mooie stoffen, zachte kleuren, akoestische materialen en zorgvuldig geselecteerde verlichting. “We hebben eigentijdse en luxe sfeer gecreëerd en zo de kille omgeving getransformeerd naar een warme entourage. Het logo, de klaproos, werd handgeschilderd op de muren. Het interieur vormt een prachtig contrast met het stoere, ruige karakter van de locatie. Restaurant Céline is een voorbeeld hoe je met relatief beperkte middelen en budget toch een groots effect kan bereiken”, aldus ontwerper Michel Ruijgrok.

Foto's: ESTIDA

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Omzet horeca stijgt 1,6 procent in vierde kwartaal

De omzet van de horeca steeg in het vierde kwartaal van 2019 met 1,6 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam met 1,4 procent toe. De omzet van logiesverstrekking steeg met 1,2 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 1,7 procent. Al bijna zeven jaar nee...

Video
Op reportage: Brownies&downies Woerden

"Onze medewerkers zijn puur", laat Dave van der Wolk weten in een interview met Lunchroom.nl. Het is een belangrijk onderdeel in het concept van de alsmaar groeiende lunchroom. ‘Onze kanjers (red. de medewerkers van Brownies & Downies) zijn het gezicht van de zaak." Het c...

Fastservice Vega
KFC gaat een week lang 'kiploos' door het leven

Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introduct...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

Je kunt je vanaf nu weer aanmelden om deel te nemen aan de wedstrijd voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020. Zend de receptuur, bereidingswijze, de prijs op de kaart en een goede foto van het gerecht in via het formulier hieronder. Lukt dat niet? Stuur je inzending dan per e-mail naa...

Video
Op Reportage: Koffie Society

Marco Smit is master barista. Hij is acht jaar geleden begonnen met koffie. 7 jaar geleden met De Koffie Society. Na drie jaar heeft hij 'De Gooische koffiebus' aangeschaft. Zo kunnen klanten door het hele land genieten van de lekkerste koffie. De Gooische Koffiebus werd in 2014 uitgeroep...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: