Restaurantconcept MaMa Kelly breidt uit

13 mei 2016 |
Restaurantconcept MaMa Kelly breidt uit<

Het Haagse restaurant MaMa Kelly krijgt een vervolg. Het concept leent zich goed voor uitbreiding, zo bleek ook na een druk bezochte
pop-up versie van MaMa Kelly op de Amsterdamse horecavakbeurs Horecava in januari van dit jaar.

Over de uitrol
Om MaMa Kelly succesvol uit te rollen in Nederland, slaan eigenaren Rein en Willemien Rambaldo de handen ineen met horecaondernemers Singha Witteman en Bas Bloemink, eigenaren van verschillende bekende horecazaken in Leiden en Den Haag. Het eerste doel is een MaMa Kelly in Amsterdam, daarna volgen waarschijnlijk meer Nederlandse steden.

Ondernemers
MaMa Kelly-bedenker en eigenaar Rein Rambaldo, ook bekend van horecaconceptbureau de Horecafabriek, speelde al langer met het idee om MaMa Kelly uit te breiden. Vooral nadat tijdens de Horecava bleek dat de interesse voor het restaurant groot is. MaMa Kelly serveert kip en kreeft in een industriële ambiance, de voormalige Caballero fabriek in Den Haag. Een concept dat zich ook prima leent voor andere grote steden, aldus Rambaldo. Om MaMa Kelly succesvol te kunnen uitrollen, zocht hij een partner die zowel kennis, ervaring als financiële slagkracht levert. Tegelijkertijd speelden Singha Witteman en zijn zakenpartner Bas Bloemink met het idee om hun horecaconcern uit te breiden naar grote steden. Hun eigen horecabedrijven waaronder Grand Cafe Van Buuren, Zucca en Buddhas lenen zich echter niet voor uitbreiding. Inmiddels is er een overeenkomst getekend waarbij het echtpaar Rambaldo vijftig procent van hun aandelen aan Witteman en Bloemink heeft overgedaan.

Respect
Overigens zijn Witteman en Rambaldo geen onbekenden van elkaar, de horecaondernemers liepen elkaar de afgelopen jaren regelmatig tegen het lijf. Rein Rambaldo: "Ik heb altijd een groot respect gehad voor Singha, die vanuit het bedrijf van zijn vader zes solide horecabedrijven oprichtte.
Ik was op zoek naar een degelijke compagnon die het concept van MaMa Kelly begrijpt en voor operationele en financiële ondersteuning kon zorgen. Singha en Bas delen onze ambities voor de toekomst van MaMa Kelly. Daarbij is míjn expertise weer van waarde voor hún bestaande bedrijven, wat de samenwerking tot een vruchtbare kruisbestuiving maakt." Ook Witteman kijkt uit naar de samenwerking: "Wij zijn blij met deze kans. Met MaMa Kelly gaat voor ons een nieuw avontuur van start, met Amsterdam als volgende bestemming." Bloemink vult aan: "MaMa Kelly is een uniek en bewezen concept met nog veel meer potentie. We hebben er enorm veel zin in om straks nog meer mensen hiermee kennis te laten maken."

Over MaMa Kelly
MaMa Kelly is een all day horecaconcept, gevestigd in het oude ketelhuis naast de voormalige Caballero fabriek in Den Haag. In een industrieel maar comfortabel interieur genieten gasten van koffie van een barista, taarten uit eigen bakkerij, lunches, diners en gezellige borrels. Kreeft en kip spelen de hoofdrol op de menukaart. MaMa Kelly is voortgekomen uit de creatieve geest van Rein Rambaldo, tevens oprichter van De Horeca Fabriek.

Christel Tuin





Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
Reportage: Koffie en Jij, Hilversum [video]

Koffie en jij is een gezellige lunchroom midden in het centrum van Hilversum. Je kan hier genieten van allerlei vegan of vegetarische gerechten. Met de huiselijke sfeer kan je er op je gemak een kopje koffiedrinken en even ontsnappen van het drukke leven. Koffie en jij richt zich vooral op de men...

Lunch Fastservice
Restaurant nNea serveert bekroonde pizza’s nu ook tijdens lunch

Sinds de opening in 2019 veroveren nNea’s Napolitaanse pizza’s de harten van velen. Italiaanse experts riepen het restaurant zelfs uit tot een van de beste pizzeria’s van Europa. nNea’s deegmeesters kunnen er geen genoeg van krijgen, daarom opent het restaurant haar deuren nu...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: