Restaurant Hotel New York opent deuren

20 oktober 2015 |
Restaurant Hotel New York opent deuren<

NY Basement, het nieuwe restaurant van Hotel New York in Rotterdam, opent volgende week vrijdag zijn deuren voor de eerste gasten. De zaak heeft
150 zitplaatsen en is volgens het hotel kleiner, intiemer en exclusiever dan het huidige concept van Hotel New York op de begane grond. De sfeer grijpt terug naar de jaren ‘20/’30 van de vorige eeuw en door de plek en inrichting voelt het alsof NY Basement er altijd al was, aldus Hotel New York. NY Basement wordt geopend om een nieuw concept binnen Hotel New York te realiseren en om de piekmomenten in het huidige restaurant te kunnen ondervangen.

Edward de Ridder
De keukenbrigade wordt geleid door chef-kok Edward de Ridder, die ervaring heeft opgedaan bij Huis ter Duijn in Noordwijk en restaurant The Park in Rotterdam. Edward stapt met NY Basement af van de traditionele voor-, hoofd- en nagerechten en serveert kleinere gerechtjes, waarmee gasten hun eigen menu kunnen samenstellen. De bediening van NY Basement wordt aangestuurd door gastvrouwen Sabrina Mans en Noura Ben Salah. Beide dames hebben hun sporen verdiend in het vak van gastvrouw: Sabrina bij restaurant The Park & restaurant Rosso en Noura in het restaurant van Hotel New York.

Bijzondere cocktails
De bartenders binnen het bedieningsteam schenken behalve de gebruikelijke dranken een aantal bijzondere cocktails. De cocktailkaart van NY Basement is speciaal ontworpen door professional Dyon Seedorf. Op de kaart staan cocktails met aansprekende namen als Perfect Manhattan, Yellow Cab en New York Times.

Team
NY Basement gaat werken met een team van 9 koks en ongeveer 15 bedieningsmedewerkers. Het restaurant is 400 m2 groot, krijgt een 11 meter lange bar en gaat werken met een menukaart, wijnkaart, appetizerkaart en een cocktailkaart met 10 cocktails.

Hotel New York en NY Basement zijn, net als het ss Rotterdam, onderdeel van WestCord Hotels.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

trends Interview Longread
De allergrootste foodtrend? Vegan!

We kunnen er eigenlijk niet omheen: dé absolute foodtrend is vegan food. 2018 was het jaar van de vleesvervangers, 2019 bleek die van een verdere doorontwikkeling en verdere aandacht voor vegan in de professionele horecakeuken. In Dordrecht, uitgerekend de stad van de paardenslachterijen, ...

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Opening Culinair
Nieuwe Julia’s: nog sneller en uitgebreider assortiment

Alle stationswinkels van Julia’s krijgen een nieuwe uitstraling, een nog snellere service en een uitgebreider assortiment. Station Rotterdam Centraal heeft de primeur, vandaag is de nieuwe Julia’s daar voor het eerst te bezoeken. Als het nieuwe concept in de smaak valt bij reizigers is h...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: