Restaurant Hotel New York opent deuren

20 oktober 2015 |
Restaurant Hotel New York opent deuren<

NY Basement, het nieuwe restaurant van Hotel New York in Rotterdam, opent volgende week vrijdag zijn deuren voor de eerste gasten. De zaak heeft
150 zitplaatsen en is volgens het hotel kleiner, intiemer en exclusiever dan het huidige concept van Hotel New York op de begane grond. De sfeer grijpt terug naar de jaren ‘20/’30 van de vorige eeuw en door de plek en inrichting voelt het alsof NY Basement er altijd al was, aldus Hotel New York. NY Basement wordt geopend om een nieuw concept binnen Hotel New York te realiseren en om de piekmomenten in het huidige restaurant te kunnen ondervangen.

Edward de Ridder
De keukenbrigade wordt geleid door chef-kok Edward de Ridder, die ervaring heeft opgedaan bij Huis ter Duijn in Noordwijk en restaurant The Park in Rotterdam. Edward stapt met NY Basement af van de traditionele voor-, hoofd- en nagerechten en serveert kleinere gerechtjes, waarmee gasten hun eigen menu kunnen samenstellen. De bediening van NY Basement wordt aangestuurd door gastvrouwen Sabrina Mans en Noura Ben Salah. Beide dames hebben hun sporen verdiend in het vak van gastvrouw: Sabrina bij restaurant The Park & restaurant Rosso en Noura in het restaurant van Hotel New York.

Bijzondere cocktails
De bartenders binnen het bedieningsteam schenken behalve de gebruikelijke dranken een aantal bijzondere cocktails. De cocktailkaart van NY Basement is speciaal ontworpen door professional Dyon Seedorf. Op de kaart staan cocktails met aansprekende namen als Perfect Manhattan, Yellow Cab en New York Times.

Team
NY Basement gaat werken met een team van 9 koks en ongeveer 15 bedieningsmedewerkers. Het restaurant is 400 m2 groot, krijgt een 11 meter lange bar en gaat werken met een menukaart, wijnkaart, appetizerkaart en een cocktailkaart met 10 cocktails.

Hotel New York en NY Basement zijn, net als het ss Rotterdam, onderdeel van WestCord Hotels.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Download nu de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: