Remco Wols maakt lekkerste saté

5 oktober 2015
Remco Wols maakt lekkerste saté

Remco Wols van restaurant Jansen & Jansen in Schijndel won vanmiddag in de Amsterdamse Kookfabriek de wedstrijd 'Lekkerste Saté van Nederland'.
Als prijs ontving hij 4000 euro om zijn restaurant te promoten en kreeg hij ook een Big Green Egg Large. De award werd uitgereikt door juryvoorzitter Erik van Loo (Restaurant Parkheuvel). Samen met Calvé ging hij deze zomer op zoek naar de Lekkerste Saté van Nederland. René van Doornum van Gasthuis du Soleil in Doesburg sleepte de tweede prijs in de wacht en Fitri Chandra van het Sheraton Amsterdam Airport Hotel eindigde op de derde plaats.

~Foto: De drie winnaars (v.l.n.r.): Fitri Chandra (3e), Remco Wols (1e) en René van Doornum (2e).~

*30 chefs*
In totaal streden er vandaag 30 chefs vanuit heel Nederland in deze competitie, georganiseerd door Unilever Food Solutions. De gerechten werden uitgebreid geproefd en beoordeeld door een professionele vakjury bestaande uit sterrenchef Erik van Loo (Restaurant Parkheuvel), Niels van den Berg (Kokswereld/ Rungis), Albert van Rheede (Sanadome) en Pascal van Loon (Unilever Food Solutions). “We hebben veel verschillende gerechten gezien en geproefd. Gerechten die thuishoren in een eetcafé, maar ook gerechten die niet misstaan op het menu van een sterrenrestaurant. De smaak gaf uiteindelijk de doorslag.”

*Calvé satésaus*
De gerechten werden tijdens de finale niet alleen beoordeeld op smaak en presentatie, maar ook op de creativiteit, het verhaal achter het gerecht, de praktische inzetbaarheid én de satésaus zelf. De basis voor de satésaus was voor elke deelnemer Calvé satésaus. Hier konden zij naar eigen wens smaak- en presentatievariaties mee maken.


~Een tevreden Wols met de jury~

*De winnaar*
Het winnende gerecht verraste de jury: “De smaken waren fantastisch en kwamen terug in de presentatie. Je proeft exact wat je op het bord ziet liggen. Ook waanzinnig leuk: Remco gebruikte rode kool in het gerecht. Een Nederlands product maar een erg mooie combinatie met de rest van het gerecht. De saus was heel mooi van structuur,” aldus Erik van Loo. Wols kon zijn oren niet geloven toen zijn naam werd omgeroepen: “Ik heb vaker meegedaan met wedstrijden, maar nog niet eerder gewonnen. Met mijn gerecht wil ik een brug slaan tussen Indonesië en Nederland. De basis van het recept komt van Daniëlle Werkman, een van oorsprong Indonesische dame, met eenzelfde passie voor koken. Ik heb hier een eigen, Nederlandse draai aangegeven.”

*Over Calvé satésaus*
De pasta satésauzen van Calvé zijn volgens het bedrijf verbeterd. De sauzen worden namelijk bereid met de enige échte Calvé pindakaas. Dit staat garant voor een volle, authentieke en gebalanceerde pindasmaak, zoals een échte satésaus behoort te smaken, aldus Calvé. De "sauzen":http://www.unileverfoodsolutions.nl/brands-products/brands/calve/pindakaas-satesaus zijn klaar voor gebruik, maar laten tevens alle ruimte voor personalisatie.

*Proefverpakking*
Benieuwd naar de vernieuwde pasta satésaus van Calvé? Vraag dan een proefverpakking aan via "www.unileverfoodsolutions.nl/satesaussample":http://www.unileverfoodsolutions.nl/satesaussample

~Christel Tuin, foto's: Mirte Bouman~

Overig nieuws