Redzepi kookt op grote hoogte in Japan

17 februari 2015
Redzepi kookt op grote hoogte in Japan

Rene Redzepi, chef en mede-eigenaar van het wereldvermaarde restaurant Noma, vetrok naar de culinaire hoofdstad van de wereld (Tokyo). Waarom? Om
vijf weken lang te koken. In totaal gingen er 2.800 diners de pass over. O ja, dat Tokyo de hoofdstad van de wereld is, hebben wij niet bedacht, maar Michelin.

*37e etage*
De chef kookte de sterren van de hemel op de 37e etage van een vijfsterrenhotel in de hoofdstad van de Japanse hoofdstad. De Noma-vestiging in Mandarin Oriental sloot zijn deuren op Valentijnsdag, nadat de talloze 15-gangendiners gedurende vijf weken tweemaal daags verkocht werden.

*62.000 wachtenden*
De gasten betaalden zo'n 300 euro (40.200 yen) per couvert en de wachtlijst was enorm: 62.000 mensen moesten teleurgesteld worden.

Overig nieuws