Recordbedrag voor lunch met Buffett

11 juni 2012
Recordbedrag voor lunch met Buffett

Crisis? What crisis! Voor de jaarlijkse lunch met de Amerikaanse topbelegger Warren Buffet is dit jaar het recordbedrag van 3,5 miljoen dollar geboden.

Een anonieme bieder maakte het hoogste bod van omgerekend 2,8 miljoen euro. Voor dat bedrag mag deze persoon met 7 vrienden en Warren Buffett aanschuiven in restaurant Smith en Wollensky in New York.

*Goed doel*
Het bedrag dat de veiling oplevert komt ten goede aan een van de goede doelen die Buffett steunt, de liefdadigheidsorganisatie Glide Foundation uit San Fransisco.

*Eerste keer 25.000 dollar*
In 2000 werd voor het eerst een lunch met ’s werelds een na rijkste persoon geveild, wat toen nog slechts 25.000 dollar opbracht. Sindsdien steeg de aan een goed doel toekomende opbrengst gestaag, tot in 2008 een Hongkongse investeerder ineens 2,1 miljoen dollar bood.

*Terugval*
De crisis eiste in 2009 zijn tol, want een Canadees kon de buit in dat jaar met 1,7 miljoen dollar binnenhalen. Deze terugval werd in 2010 ruimschoots goed gemaakt. Een anonieme bieder had er toen 2,6 miljoen dollar voor over om met Buffett te lunchen. Vorig jaar kon het record net worden gebroken toen vlak voor sluiting van de veiling 2,63 miljoen dollar werd geboden.

~Frank Lindner~

Overig nieuws