Restaurant Veggies On Fire wint duurzaamheidsprijs voor de horeca

Auteur: Thijs Jacobs
28 september 2020
Restaurant Veggies On Fire wint duurzaamheidsprijs voor de horeca

Veggies On Fire, Vegan Restaurant Den Haag wint voor de tweede maal op rij de duurzaamheidsprijs voor de horeca van Nederland en België. Op dinsdag 22 september werden in Ahoy, tijdens de zwaar versoberde editie van Gastvrij Rotterdam, maar toch geheel in stijl, de Gaia Green Awards 2020 uitgereikt aan horecalocaties die het afgelopen jaar aantoonbaar grote stappen hebben genomen om hun organisatie in de volle breedte te verduurzamen.

De Gaia Green Awards worden jaarlijks uitgereikt aan drie soorten horecabedrijven: hotels,restaurants en strandpaviljoens die in Nederland en België gevestigd zijn.

Den Haag blinkt uit

Twee van de drie categorieën werden in Den Haag gewonnen, voor de strandpaviljoens won Beachclub Birds in Kijkduin de award en voor de tweede keer op een rij won Vegan Restaurant Veggies On Fire op de Beeklaan in Den Haag in de categorie 'restaurants' deze prachtige prijs.

Veggies On Fire draagt naast het  Eko-keurmerk Goud Certificaat ook het Certificaat Palm Oil Free wat betekent dat er geen palmolie wordt gebruikt in de keuken om zo de ontbossing in Azië tegen te gaan. Veggies On Fire serveert geheel plantaardige huisgemaakte gerechten en komt elk seizoen met een nieuw seizoensgebonden menu.

De jury zei in haar rapport het volgende:

“De jury was wederom enorm onder de indruk van het restaurant. Veggies on fire is 100% kloppend als duurzaam restaurant. Ze hebben biologische producten en hebben een volledig vegan kaart. Ook hebben ze kansen gezien in coronatijd en zijn ze goed blijven draaien.”

“Een fris en open restaurant. Niet alleen voor de die-hard veganisten, maar ook voor de mensen die er minder bekend mee zijn.”

“Bij binnenkomst zijn er verschillende aanduidingen die wijzen op een duurzame en eerlijke keuken, waaronder het ‘Palm Oil Free’ certificaat.”

“Een mooi onderscheidend element is dat het restaurant heel veel zelf maakt waaronder de seitan, de kaasjes en het brood. Je proeft hierin de passie voor het vegan eten

De Awards in de categorie Hotels ging naar Bergen Op Zoom naar het StayOkay hotel.

Overig nieuws