Quinoa met paprika en rozemarijn

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Quinoa met paprika en rozemarijn

Ingrediënten (4 personen)

400 gram quinoa

2 rode paprika’s in blokjes

1 blikje (400 gram) maïskorrels, uitgelekt

2 sjalotjes, in dunne ringen

Sap van 1/2 citroen

1 theelepel honing

3 eetlepels druivenpitolie (of canola-olie)

2 eetlepels azijn

2 eetlepels gehakte verse rozemarijn

1/2 theelepel gedroogde koriander

1/2 theelepel venkelzaad

zout en versgemalen peper

Bereiding

Kook de quinoa ongeveer 15 minuten in gezouten water op laag vuur en laat uitlekken. Meng de quinoa met de paprikablokjes, zoete maïs, sjalotjes, citroensap, honing, olie, azijn, rozemarijn, koriander en venkelzaadjes. Voeg eventueel zout en peper toe. Zet de salade 30 minuten in de koelkast en controleer voor het opdienen opnieuw zout en peper.

Overig nieuws