Prorest Catering introduceert slanke lunchformule

22 januari 2010 |
Prorest Catering introduceert slanke lunchformule<

De eerste `halve kroket` van Nederland is een feit. Prorest Catering presenteerde gisteren officieel deze voor Nederland unieke `halve snack` als onderdeel van een totaal nieuwe lunchformule in bedrijfsrestaurants dat kilocalorieën bespaart en ook nog eens goedkoper is voor werknemers. Onder het thema `de helft zoveel, dubbel zo goed` is de `halve kroket` synoniem voor kleinere lunchporties en -producten die optimaal op elkaar zijn afgestemd. Werknemers kunnen zo tijdens de lunch met gemak 24.000 kilocalorieën op jaarbasis besparen en toch gewoon met regelmaat een snack, soepje of andere warme hap blijven nuttigen.

De Optimaal lunchformule werd door Prorest in eigen huis en in nauwe samenwerking met diverse leveranciers ontwikkeld. Het zogenaamde Optimaaltje bestaat uit vijf wisselende producten voor de lunch. Een drankje, soep, een warme versnapering (bv. een halve kroket), een koude versnapering (bv. een broodje of een salade) en een drie-uurtje. Het lunchmenu is gebaseerd op de Schijf van Vijf en zo samengesteld dat het maximaal 500 kcal bevat.

Halve kroket
De halve kroket staat figuur voor kleinere hoeveelheden. Dit is doorvertaald in onder meer soepkopjes, formaat broodjes en directe hoeveelheden. Snackfabrikant Oma Bob`s uit Amsterdam tekende voor de serie, speciaal ontwikkelde, halfformaat snacks waaronder de halve kroket. Vooralsnog is Prorest de enige cateraar in Nederland die halve kroketten aanbiedt.

Snacks niet weren, maar halveren
Dick Bennink, algemeen directeur van Prorest: "We wilden al langere tijd een nieuwe impuls geven aan het thema gezond in onze 225 Prorest bedrijfsrestaurants in Nederland en een concreet antwoord vinden op het toenemend aantal vragen van klanten om minimaal 30% kilocalorieën te besparen op de bedrijfslunch. We hebben dit bewust niet ingevuld door snacks te weren uit ons assortiment en productaanbod, of vingertjes te wijzen naar de gasten met de boodschap `u eet niet gezond genoeg`. Dat werkt namelijk niet. We hebben het heel simpel benaderd: mensen eten vaak te veel waardoor de maag om steeds meer blijft vragen, ze eten de verkeerde combinaties en eten onregelmatig op de dag waardoor ze op de meest vreemde tijden honger krijgen. Vanuit dit idee is de halve kroket beeldspraak geworden voor wat we in essentie willen communiceren namelijk eet minder, eet gevarieerd en gespreid over de dag, eet minder verzadigde vetten en combineer goed met veel groenten, fruit en brood."

23 kroketten per persoon per jaar

Lunchbesparing: 24.000 kilocalorieën
Wanneer werknemers dagelijks kiezen voor een Optimaaltje in plaats van gewone lunchgerechten besparen ze alleen al tijdens de lunch 24.000 kcal per jaar. "Bovendien krijg je voor minder geld een gezondere lunch, vandaar dat we zeggen de helft zoveel, dubbel zo goed", aldus Vinke.

De halve kroket en het Optimaaltje menu zijn vanaf deze week verkrijgbaar in het bedrijfsrestaurant op het hoofdkantoor van Facilicom in Schiedam. Eind april beslist Prorest hoe het Optimaaltje als lunchformule breed bij bestaande en nieuwe klanten zal worden ingepast. Een groot aantal bestaande klanten heeft op voorhand al interesse getoond.


Lunchroom, De RestaurantKrant, Natalja Elings

:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20horecabericht&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20een%20van%20de%20websites%20van%20Uitgeverij%20PS%3Abv.%0A%0Ahttp://www.lunchroom.nl/nieuws/prorest-catering-introduceert-slanke-lunchformule/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: