Prachtige food foto's in nieuw boek

21 december 2015 |
Prachtige food foto's in nieuw boek<

Eduard Planting Gallery in Amsterdam lanceert een nieuw boek van fotograaf Marie Cécile Thijs. 'FOOD PORTRAITS' bundelt 65 foto’s met
eten als onderwerp. Zo weerspiegelen zwevende kikkererwten, vliegende citroenen, sierlijke octopus, exploderende wijn, bloedende biet en roze zwammen onder een stolp de surrealistische wereld van de portretfotograaf.

Humor en schoonheid
De food serie van Marie Cécile Thijs is in de periode 2012-2014 gepubliceerd in FD Persoonlijk, het weekend magazine van Het Financieele Dagblad. In de culinaire beelden komen elementen als verstilling, dynamiek en vaak ook humor samen.



Marie Cécile Thijs is een fotograaf met een herkenbare signatuur. Haar portretten zijn stillevens en haar stillevens worden portretten, waarbij licht- en kleurgebruik doen denken aan de Gouden Eeuw. Tegelijkertijd is haar werk volstrekt eigentijds.

Rijksmuseum
Het werk van Marie Cécile Thijs is opgenomen in collecties van het Rijksmuseum Amsterdam, Museum Rotterdam en een groot aantal private kunstverzamelaars. In het voorjaar 2015 was in Museum aan het Vrijthof in Maastricht haar eerste overzichtstentoonstelling te zien.



Het 128 pagina’s tellende boek 'FOOD PORTRAITS' is een uitgave van EPFAP Publishing, een nieuwe activiteit van Eduard Planting Gallery. De prijs van het boek bedraagt € 37,50.
www.eduardplanting.com

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: