Prachtige food foto's in nieuw boek

21 december 2015 |
Prachtige food foto's in nieuw boek<

Eduard Planting Gallery in Amsterdam lanceert een nieuw boek van fotograaf Marie Cécile Thijs. 'FOOD PORTRAITS' bundelt 65 foto’s met
eten als onderwerp. Zo weerspiegelen zwevende kikkererwten, vliegende citroenen, sierlijke octopus, exploderende wijn, bloedende biet en roze zwammen onder een stolp de surrealistische wereld van de portretfotograaf.

Humor en schoonheid
De food serie van Marie Cécile Thijs is in de periode 2012-2014 gepubliceerd in FD Persoonlijk, het weekend magazine van Het Financieele Dagblad. In de culinaire beelden komen elementen als verstilling, dynamiek en vaak ook humor samen.



Marie Cécile Thijs is een fotograaf met een herkenbare signatuur. Haar portretten zijn stillevens en haar stillevens worden portretten, waarbij licht- en kleurgebruik doen denken aan de Gouden Eeuw. Tegelijkertijd is haar werk volstrekt eigentijds.

Rijksmuseum
Het werk van Marie Cécile Thijs is opgenomen in collecties van het Rijksmuseum Amsterdam, Museum Rotterdam en een groot aantal private kunstverzamelaars. In het voorjaar 2015 was in Museum aan het Vrijthof in Maastricht haar eerste overzichtstentoonstelling te zien.



Het 128 pagina’s tellende boek 'FOOD PORTRAITS' is een uitgave van EPFAP Publishing, een nieuwe activiteit van Eduard Planting Gallery. De prijs van het boek bedraagt € 37,50.
www.eduardplanting.com

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Amsterdam Opening
Coffeecompany opent nieuw filiaal aan Bos en Lommerplein

Coffeecompany opent in mei zijn deuren aan het Amsterdamse Bos en Lommerplein. Het is de eerste nieuwe huurder sinds het plein in handen is van Propertize. De koffieketen betrekt het pand van 133 vierkante meter aan de rechterkant van de trap die vanaf de Bos en Lommerweg naar het plein toe leidt. ...

Video
"We bakken 10.000 American pancakes per jaar

The Blueberry is een Amerikaanse lunchroom gevestigd op twee plekken in Amersfoort. De vestiging op Emiclaerhof in Amersfoort-Noord bevat zo’n 70 binnen- en 60 buitenzitplaatsen. Door het hippe en stijlvolle interieur voelt het echt alsof je in Amerika zit. De doelgroep wisselt per locatie,...

Video
Reportage: Brasserie De Haven verbindt jong en oud 

De laatste jaren heeft er in de zorgsector een verschuiving plaats gevonden. Steeds meer mensen moeten langer thuis wonen. “Om die doelgroep in huis te krijgen, moet je ze op een of andere manier lokken en met ze verbinden", vertelt gastheer Arthur Karstens. Zorgcentrum De Haven in Bun...

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: