Pop-up restaurant 'Blijf Eten' geopend

21 april 2015 |
Pop-up restaurant 'Blijf Eten' geopend<

Gisteravond opende wethouder Karsten Klein samen met Meesterkok Paul Fagel op feestelijke wijze het pop-up restaurant ‘Blijf Eten’
in het nieuwe restaurant ‘De Eet Club’ van horecaondernemer Evert-Jan van der Gun. Op het metershoge gastenboek schreven zij als eerste een positieve groet. Ook gastchefs Paul van Waarden, Stephan Nijst en horecamakelaar Aad Schippers verwoordden hun steun aan Blijf Eten en Stichting Blijf Vrouw.

Exclusieve proeverij
Ruim 70 gasten genoten van de exclusieve proeverij van de wijnen van Monogram Franciacorta, Bodegas Naia, Bodegas Nora en Dominio de Autata, een optreden van Peter Strykes (bekend van LA The Voices) en een hilarisch optreden van cabaretière Diva Sodano. Paul Fagel bereidde samen met Cees Hoogerdijk en het team van JMW Culianair en ROC Mondriaan een smaakvol diner met onder andere kabeljauwrug met saffraan en asperges en kalfslende met eendeleverkrulllen. Er is veel animo voor Blijf Eten, inmiddels zijn de dinsdag- en donderdagavond zo goed als uitverkocht. Voor woensdag, vrijdag en zaterdag zijn er nog enkele plekken beschikbaar.

Wethouder
“We waren zeer vereerd met de komst van wethouder Karsten Klein voor de opening van Blijf Eten. We hebben de afgelopen zes weken erg hard gewerkt om dit pop-up restaurant mogelijk te maken, gelukkig met veel medewerking van onze partners, sponsoren en Vrienden van de stichting. Gisteravond was een prachtige opening met een schitterend diner, geweldig entertainment en een ongelooflijke inzet van veel vrijwilligers. We hebben zoveel enthousiaste reacties mogen ontvangen van onze gasten dat we enorm uitkijken naar de andere avonden. We kijken vooral uit naar de zondag, waar we 30 van 'onze' vrouwen gratis ontvangen met hun partners en zelf voor hen de keuken in zullen gaan!” aldus Hsin Lan Chung, oprichtster Stichting Blijf Vrouw.

Over Stichting Blijf Vrouw
Stichting Blijf Vrouw zet zich in voor vrouwen uit de Haagse regio die naast een levensbedreigende ziekte, tevens kampen met sociaal economische moeilijkheden. De Stichting heeft als doel om vrouwen een onvergetelijke dag of avond te bezorgen. Door bijzondere verwenmomenten of compleet verzorgde dagjes weg zet de Stichting deze vrouwen in het zonnetje om hen de mogelijkheid te bieden zich buitenshuis even te kunnen ontspannen. Deze verwendagen, arrangementen en wensen worden samengesteld door de ‘Vrienden van Blijf Vrouw’. Van de participerende bedrijven en instellingen wordt geen financiële bijdrage verwacht, de stichting vraagt alleen tijd, een product of dienst om deze vrouwen te helpen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: