Pop-up restaurant 'Blijf Eten' geopend

21 april 2015
Pop-up restaurant 'Blijf Eten' geopend

Gisteravond opende wethouder Karsten Klein samen met Meesterkok Paul Fagel op feestelijke wijze het pop-up restaurant ‘Blijf Eten’
in het nieuwe restaurant ‘De Eet Club’ van horecaondernemer Evert-Jan van der Gun. Op het metershoge gastenboek schreven zij als eerste een positieve groet. Ook gastchefs Paul van Waarden, Stephan Nijst en horecamakelaar Aad Schippers verwoordden hun steun aan Blijf Eten en Stichting Blijf Vrouw.

*Exclusieve proeverij*
Ruim 70 gasten genoten van de exclusieve proeverij van de wijnen van Monogram Franciacorta, Bodegas Naia, Bodegas Nora en Dominio de Autata, een optreden van Peter Strykes (bekend van LA The Voices) en een hilarisch optreden van cabaretière Diva Sodano. Paul Fagel bereidde samen met Cees Hoogerdijk en het team van JMW Culianair en ROC Mondriaan een smaakvol diner met onder andere kabeljauwrug met saffraan en asperges en kalfslende met eendeleverkrulllen. Er is veel animo voor Blijf Eten, inmiddels zijn de dinsdag- en donderdagavond zo goed als uitverkocht. Voor woensdag, vrijdag en zaterdag zijn er nog enkele plekken beschikbaar.

*Wethouder*
“We waren zeer vereerd met de komst van wethouder Karsten Klein voor de opening van Blijf Eten. We hebben de afgelopen zes weken erg hard gewerkt om dit pop-up restaurant mogelijk te maken, gelukkig met veel medewerking van onze partners, sponsoren en Vrienden van de stichting. Gisteravond was een prachtige opening met een schitterend diner, geweldig entertainment en een ongelooflijke inzet van veel vrijwilligers. We hebben zoveel enthousiaste reacties mogen ontvangen van onze gasten dat we enorm uitkijken naar de andere avonden. We kijken vooral uit naar de zondag, waar we 30 van 'onze' vrouwen gratis ontvangen met hun partners en zelf voor hen de keuken in zullen gaan!” aldus Hsin Lan Chung, oprichtster Stichting Blijf Vrouw.

*Over Stichting Blijf Vrouw*
Stichting Blijf Vrouw zet zich in voor vrouwen uit de Haagse regio die naast een levensbedreigende ziekte, tevens kampen met sociaal economische moeilijkheden. De Stichting heeft als doel om vrouwen een onvergetelijke dag of avond te bezorgen. Door bijzondere verwenmomenten of compleet verzorgde dagjes weg zet de Stichting deze vrouwen in het zonnetje om hen de mogelijkheid te bieden zich buitenshuis even te kunnen ontspannen. Deze verwendagen, arrangementen en wensen worden samengesteld door de ‘Vrienden van Blijf Vrouw’. Van de participerende bedrijven en instellingen wordt geen financiële bijdrage verwacht, de stichting vraagt alleen tijd, een product of dienst om deze vrouwen te helpen.

Overig nieuws