Kaas op volkorenpuntjes

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Kaas op volkorenpuntjes

Ingrediënten

6 sneetjes donkerbruin volkorenbrood 
1 sinaasappel 
12 blauwe druiven 
25 gram gepelde hazelnoten 
50 gram brie 
50 gram roquefort 
50 gram verse roomkaas 
50 gram overjarige kaas

Bereiding

Schil de sinaasappel dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Halveer de druiven en verwijder de pitjes. Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan. Snijd de korstjes van de brie en meng de brie en de roquefort door elkaar. Snijd de sneetjes brood diagonaal in vier puntjes. Bestrijk de helft van de puntjes met het roquefortmengsel. Strooi de hazelnoten erover en garneer met de druiven. Bestrijk de rest van de puntjes met de verse roomkaas en verkruimel de overjarige kaas erboven. Garneer met de partjes sinaasappel. Leg de puntjes brood op een mooie plank of gerangschikt op vier bordjes.

Overig nieuws