Pitabroodje met sellerysalade en tuinkers

3 augustus 2006
Pitabroodje met sellerysalade en tuinkers

De zomer en nazomer vragen om iets lichts en gemakkelijks. Dan hapt niets zo lekker weg als een licht, vrolijk aangekleed broodje. Verrassend fris van smaak en in een handomdraai op tafel gezet. Dit pitabroodje is ideaal als klein lunchgerecht of tussendoortje voor twee personen.

Ingrediënten (2 personen):
3 pitabroodjes
1 bakje tuinkers
1 bakje sellerysalade (ongeveer 200 g)
3 tomaten
4 blaadjes lollo rosso

Bereidingswijze:
• Rooster de pitabroodjes en snij ze doormidden.
• Knip de tuinkers van de voedingsbodem, was de plantjes en laat ze uitlekken.
• Snijd de tomaten in plakjes.
• Snijd de pitabroodjes doormidden.
• Leg op 4 helften pitabroodje een blaadje sla.
• Verdeel de plakjes tomaat erover en schep er een beetje sellerysalade op.
• Verdeel de tuinkers over de salade.
• Stapel 2 helften met sellerysalade op elkaar en leg een “lege” helft van een pitabroodje erop.
• Doe dat ook met de andere helften en steek er prikkers in.

Variaties:
• Dit gerechtje kan ook verwarmd worden. Kort in de oven met een klein drupje olie op het brood. Voeg de sla dan op het laatste moment pas toe in verband met verkleuren en slap worden.
• Vervang de sellerysalade eens door eiersalade.
• Gebruik ook eens ciabattabrood.

Overig nieuws