Pieter Punter - Feest

20 juni 2012 |
Pieter Punter - Feest<

Een koperen jubileum: 12,5 jaar Lunchroom. Voorwaar een felicitatie waard. Sinds 2002 schrijf ik met veel plezier columns voor dit blad.

Mijn ervaringen met lunchrooms zijn voornamelijk ontstaan in de afgelopen acht jaar, waarin ik met vrouw en vrienden het Pieterpad en het Zuiderzeepad heb gelopen. Iedereen die dit heeft gedaan, weet dat het meest belangrijke symbool in de routeboekjes het koffiekopje is. Daar kunnen we even bijkomen onder het genot van een kopje koffie en een versnapering. Helaas moet ik bekennen dat dit erg vaak op een teleurstelling is uitgelopen. Meestal was de uitspanning gesloten. Hoewel ik me kan voorstellen dat de langeafstandlopers de deur niet platlopen (slechts zelden zagen wij mensen onderweg), blijft het wrang als je na uren lopen voor een dichte deur staat.

Tijdens onze tochten hebben we een heuse competitie: wie maakt de lekkerste tosti en wie heeft de lekkerste bitterballen? Hiervoor hebben we vele tientallen tosti’s en honderden bitterballen beoordeeld. Bij de bitterballen gaat de keuze voornamelijk tussen leveranciers. Het is opmerkelijk dat de industrieel vervaardigde Mora-ballen het winnen van de ambachtelijke Kwekkebooms. Deze laatste winnen het alleen qua formaat.

Bij de tosti’s gaat het nog om de kwaliteit van de maker. Daarin hebben we heel veel variatie gezien. Helaas moeten we constateren dat het bereiden van tosti’s moeilijker is dan men vaak denkt, want in veel gevallen is de kwaliteit bedroevend. De uitbater realiseert zich vaak niet in welke deplorabele staat de wandelaar zich bevindt na vijf uur lopen en wat het effect is van een perfecte tosti. Het kan je dag maken of breken.

Bij de vele teleurstellingen is er één echte winnaar: hotel Bakker in Vorden. Voor ons is dit het tosti-ijkpunt en we kunnen iedereen aanraden hiervoor een omweg te maken. Wellicht ook een idee voor collega-uitbaters om eens langs te gaan en te proeven hoe het echt moet. Het zou alle wandelaars een hart onder de riem steken. En dan heb ik natuurlijk ook een aantal verzoeknummers: mozzarella-sticks, oesters, gebakken calamari, en gevulde jalapeño-pepers. Ik verheug me nu al op de volgende tocht.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lekkerste Lunchroombroodje Video
Video: Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2019

Heb jij je lekkerste broodje nog niet aangemeld voor dé culinaire wedstrijd voor lunchrooms? Dat kan nog tot 4 oktober 2019. Via deze link meld je je aan. Check de video hieronder voor meer info! ...

Columns
Column Sico de Moel: boer zoekt (kaas)vrouw

"En voor de heer met lactose intolerantie: een kaasplankje met bijzondere Hollandse kazen." Gasten met een serieuze lactose-intolerantie hebben altijd een pilletje bij zich, voor als het misgaat. Die kijken dan ook niet vreemd op als ik hun crème brûlée vervang door een...

Awards Culinair
Dit zijn de 10 beste nieuwe restaurants in Nederland

En de winnaar is... Gisteravond was de bekendmaking van de winnaars van TheFork Restaurants Awards 2019. 31 Nederlandse topchefs nomineerden 31 nieuwe restaurants. Vervolgens was het aan de gast om te stemmen. Wie de trotse winnaars zijn, lees je hieronder: De winnaars van TheFork Restaurants Awa...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Verkrijgen werkvergunning Aziatische koks versoepeld

Op 16 april 2019 heeft minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) bekendgemaakt dat er per 1 oktober 2019 een einde komt aan het quotum dat is opgelegd in de bijzondere regeling voor het verkrijgen van een werkvergunning voor specialistische Aziatische koks. De tijdelijke regeling, die nu ...

Opening Fastfood
Dunkin’ opent Store in Designer Outlet Roosendaal

Koffie- en donutgigant Dunkin’ opent haar deuren in Roosendaal. Na het succes van de pop-up eerder dit jaar kon een blijvende vestiging niet uitblijven in de Designer Outlet van Nederland. Vanaf 21 september 2019 om 10.00 uur kan het winkelend publiek ook terecht bij de Dunkin’ to-go Sto...

Hotelbouwplannen Utrecht
Populaire Utrechtse lunchroom Karibu moet wijken voor herbestemming

LOU Oudenoord, in het Concordiagebouw in Utrecht, krijgt een nieuwe bestemming. Er komen woningen, horeca en een hotel in het in het voormalige pand van de Hogeschool Utrecht. Dit houdt in dat de geliefde lunchroom Karibu een nieuw onderkomen moet zoeken of ophoudt te bestaan. In december moeten ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: