Pieter Punter - Feest

20 juni 2012 |
Pieter Punter - Feest<

Een koperen jubileum: 12,5 jaar Lunchroom. Voorwaar een felicitatie waard. Sinds 2002 schrijf ik met veel plezier columns voor dit blad.

Mijn ervaringen met lunchrooms zijn voornamelijk ontstaan in de afgelopen acht jaar, waarin ik met vrouw en vrienden het Pieterpad en het Zuiderzeepad heb gelopen. Iedereen die dit heeft gedaan, weet dat het meest belangrijke symbool in de routeboekjes het koffiekopje is. Daar kunnen we even bijkomen onder het genot van een kopje koffie en een versnapering. Helaas moet ik bekennen dat dit erg vaak op een teleurstelling is uitgelopen. Meestal was de uitspanning gesloten. Hoewel ik me kan voorstellen dat de langeafstandlopers de deur niet platlopen (slechts zelden zagen wij mensen onderweg), blijft het wrang als je na uren lopen voor een dichte deur staat.

Tijdens onze tochten hebben we een heuse competitie: wie maakt de lekkerste tosti en wie heeft de lekkerste bitterballen? Hiervoor hebben we vele tientallen tosti’s en honderden bitterballen beoordeeld. Bij de bitterballen gaat de keuze voornamelijk tussen leveranciers. Het is opmerkelijk dat de industrieel vervaardigde Mora-ballen het winnen van de ambachtelijke Kwekkebooms. Deze laatste winnen het alleen qua formaat.

Bij de tosti’s gaat het nog om de kwaliteit van de maker. Daarin hebben we heel veel variatie gezien. Helaas moeten we constateren dat het bereiden van tosti’s moeilijker is dan men vaak denkt, want in veel gevallen is de kwaliteit bedroevend. De uitbater realiseert zich vaak niet in welke deplorabele staat de wandelaar zich bevindt na vijf uur lopen en wat het effect is van een perfecte tosti. Het kan je dag maken of breken.

Bij de vele teleurstellingen is er één echte winnaar: hotel Bakker in Vorden. Voor ons is dit het tosti-ijkpunt en we kunnen iedereen aanraden hiervoor een omweg te maken. Wellicht ook een idee voor collega-uitbaters om eens langs te gaan en te proeven hoe het echt moet. Het zou alle wandelaars een hart onder de riem steken. En dan heb ik natuurlijk ook een aantal verzoeknummers: mozzarella-sticks, oesters, gebakken calamari, en gevulde jalapeño-pepers. Ik verheug me nu al op de volgende tocht.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: “Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken”

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Opening Rotterdam
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: