Paprikasoep met balletjes

1 januari 2016 | Jorien Slager

Vergeet de traditionele tomatensoep met balletjes en serveer je gasten eens wat anders! Deze paprikasoep met vleesballetjes op een spies vormt een lekkere en moderne variatie op een oude klassieker. 

Ingrediënten (voor 4 personen)

2 uien
1 knoflookteentje 
3 oranje of gele paprika’s 
4 eetlepels olijfolie
200 gram gezeefde tomaten uit blik
1 liter groentebouillon 
½ theelepel gedroogde oregano
3 eetlepels koude boter
2 centiliter cognac
zout
suiker
cayennepeper 
300 gram (runder)gehakt
1 oudbakken brood en melk
1 ei
2 eetlepels gehakte peterselie
houten spiesjes

Bereiding

Pel de uien en het knoflookteentje en snipper deze fijn. Was de paprika’s, halveer ze, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en laat de helft van de uiensnippers licht stoven. Voeg de knoflook en paprika toe, laat dit 3 minuten meestoven en blijf roeren. Roer daarna de tomaten erdoorheen, giet de bouillon erover en laat de soep ongeveer 15 minuten sudderen. Maak ondertussen de balletjes. Laat het brood inweken in melk, druk het goed uit en pluk het uit elkaar. Verwerk het brood met het gehakt, de resterende ui en het ei tot een deeg en breng dit op smaak met zout en peper. Vorm kleine vleesballetjes uit het deeg. Verhit de resterende olie in een pan en braad daarin de vleesballetjes knapperig. Maak tot slot de soep af: pureer het geheel met de staafmixer en breng op smaak met zout, peper, suiker, oregano en cayennepeper. Voeg de cognac toe en roer de koude boter met de staafmixer in de soep. Steek als laatste de vleesballetjes op de houten spiesjes, verdeel de soep op borden of in glaasjes en serveer met de spiesjes.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Achtergronden Coronacrisis
Zo kwam Anne&Max door de afgelopen periode heen

Wobbe van Zoelen, eigenaar en oprichter van de bekende lunch- en koffieketen Anne&Max, vertelt over de afgelopen periode, die voor de horeca onwerkelijk was: "Door simpelweg te kijken naar wat we wél konden leveren in de Covid-19 periode waren we in staat om ons businessmodel deels ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: