Paneldiscussie in Studio DE: 'Creëer koffie en theemomenten'

14 januari 2010 |
Paneldiscussie in Studio DE: 'Cre√ęer koffie en theemomenten'<

'Welke trends veroveren de horeca in 2015?' Dat is de centrale vraag in Studio DE. Loek Beeren, eigenaar van The Colour Kitchen in Amsterdam heeft wel een idee; "Ik ben geen koffiemens, dus ik denk dat de toekomst in kwaliteit thee ligt. Zelf drink ik alleen goede darjeeling." De andere panelleden beamen dat er een kwaliteitsslag is gemaakt in warme dranken en dat deze zal doorzetten. Leo van Deutekom van Douwe Egberts stond aan de wieg van de Senseo en denkt dat het 'koffie en theemomentje' steeds belangrijker zal worden. "Meer ritueel." De koffiepot op tafel, even zitten en samen genieten.

Eenvoud en echtheid
Annelies Hermsen heeft een eigen ontwerpstudio waar ze zich bezig houdt met productdesign, concepts en fooddesign. Zij ziet ook dat de beleving van koffie verandert. "En ja, duurzaam en maatschappelijk verantwoord horen er nu een beetje bij, maar leg het er niet te dik bovenop. Doe het gewoon, dan straal je het ook uit. Ik denk dat er vooral toekomst is voor eenvoud." Rob Bongers, eigenaar van SteelStuff denkt meer in termen van design. Hij ziet dat er de laatste jaren mooie, moderne interieurconcepten zijn bijgekomen, maar mist het klantcontact. "De buitenkant is er, maar het lijkt alsof zaken gaandeweg hun ziel hebben verloren. Ik pleit dan ook voor echt contact met je gasten." "Authenticiteit en echtheid", ziet Loes Verwijk van Servex ook als speerpunten. "Wees niet bang je te onderscheiden, geef je eigen invulling aan iets simpels als een kopje koffie." Daar moet Loek Beeren even op inhaken: "Ik zit niet te wachten op allerlei extra's. Ga voor kwaliteit, dat is al moeilijk genoeg."


Barista aan het werk in Studio DE

Gouden tip
Erik Driessen, directeur Foodstep, leidt de paneldiscussie. Hebben de deelnemers nog een gouden tip? Jazeker: Doe meer met thee en schenk vooral aandacht aan de kwaliteit en het ritueel. Biedt de gast een keuze uit meerdere merken en investeer in een barista.

Horecava 2010 Amsterdam, Natalja Elings

:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20horecava%20nieuwsbericht&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20horecava%20nieuwsitem%0A%0Ahttp://www.decafekrant.nl/nieuws/paneldiscussie-in-studio-de-creeer-koffie--en-theemomenten/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: