Paneldiscussie in Studio DE: 'Creëer koffie en theemomenten'

14 januari 2010 |
Paneldiscussie in Studio DE: 'Creëer koffie en theemomenten'<

'Welke trends veroveren de horeca in 2015?' Dat is de centrale vraag in Studio DE. Loek Beeren, eigenaar van The Colour Kitchen in Amsterdam heeft wel een idee; "Ik ben geen koffiemens, dus ik denk dat de toekomst in kwaliteit thee ligt. Zelf drink ik alleen goede darjeeling." De andere panelleden beamen dat er een kwaliteitsslag is gemaakt in warme dranken en dat deze zal doorzetten. Leo van Deutekom van Douwe Egberts stond aan de wieg van de Senseo en denkt dat het 'koffie en theemomentje' steeds belangrijker zal worden. "Meer ritueel." De koffiepot op tafel, even zitten en samen genieten.

Eenvoud en echtheid
Annelies Hermsen heeft een eigen ontwerpstudio waar ze zich bezig houdt met productdesign, concepts en fooddesign. Zij ziet ook dat de beleving van koffie verandert. "En ja, duurzaam en maatschappelijk verantwoord horen er nu een beetje bij, maar leg het er niet te dik bovenop. Doe het gewoon, dan straal je het ook uit. Ik denk dat er vooral toekomst is voor eenvoud." Rob Bongers, eigenaar van SteelStuff denkt meer in termen van design. Hij ziet dat er de laatste jaren mooie, moderne interieurconcepten zijn bijgekomen, maar mist het klantcontact. "De buitenkant is er, maar het lijkt alsof zaken gaandeweg hun ziel hebben verloren. Ik pleit dan ook voor echt contact met je gasten." "Authenticiteit en echtheid", ziet Loes Verwijk van Servex ook als speerpunten. "Wees niet bang je te onderscheiden, geef je eigen invulling aan iets simpels als een kopje koffie." Daar moet Loek Beeren even op inhaken: "Ik zit niet te wachten op allerlei extra's. Ga voor kwaliteit, dat is al moeilijk genoeg."


Barista aan het werk in Studio DE

Gouden tip
Erik Driessen, directeur Foodstep, leidt de paneldiscussie. Hebben de deelnemers nog een gouden tip? Jazeker: Doe meer met thee en schenk vooral aandacht aan de kwaliteit en het ritueel. Biedt de gast een keuze uit meerdere merken en investeer in een barista.

Horecava 2010 Amsterdam, Natalja Elings

:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20horecava%20nieuwsbericht&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20horecava%20nieuwsitem%0A%0Ahttp://www.decafekrant.nl/nieuws/paneldiscussie-in-studio-de-creeer-koffie--en-theemomenten/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: