Panel over energieleverancier

9 januari 2014 |
Panel over energieleverancier<

Denkt u met uw lunchroom ook aan een overstap van uw huidige energiemaatschappij naar een andere? We vroegen aan het vaste panel, bestaande uit lunchroomondernemers, wanneer zij zouden switchen
van leverancier. Leveringsbetrouwbaarheid en geldbesparing waren belangrijke redenen. Maar er was meer...


Aniëlka en Rob van Smaak uit Rijen


“Wij zijn geswitcht van Essent naar ‘The Billdoctor’. Dit bedrijf bekijkt de beste deals en doet een vrijblijvend voorstel. De goedkope inkoop weegt op tegen de vergoeding voor deze dienst. Wij zijn bij deze firma terechtgekomen via de samenwerkingsorganisatie ‘Horecabrains’.”

Ilja Donderwinkel van Smaakrijk uit Nijmegen


“Ik ben nog steeds bij dezelfde energiemaatschappij. Er wordt teveel geleurd en gestrooid met kortingen. Goed dat er geen monopolie meer is, maar overstappen geeft wel veel rompslomp. Er zijn nu zoveel energieclubjes, maar ik moet onderhand dubbel zoveel betalen.”

Gaby van Etten van Baristacafé Njoy uit Den Helder


Gaby van Etten van Baristacafé Njoy uit Den Helder
“Ik ben in 2011 overstapt. Ik kreeg een verhoogde rekening waarop de leverancier geen duidelijk antwoord kon geven. Daarom koos ik voor een leverancier die lagere prijzen bood. Maar dit jaar moet ik weer bijbetalen, dus het blijft lood om oud ijzer.”

Dieti Mulder van Lekkerzzz uit Heerenveen


“We hebben dit jaar diverse concrete voorstellen gekregen voor het overstappen naar andere energiemaatschappijen die claimen goedkoper te zijn. Uiteindelijk zijn wij met de huidige leverancier NUON een ‘Zakelijk Voordeel’-pakket overeengekomen. Leveringsbetrouwbaarheid was hierbij voor ons belangrijker dan het laagste tarief.”

Saskia van Dijk van Bubbles&Blessings uit Bilthoven


“Wij zijn het afgelopen jaar niet veranderd van energiemaatschappij om de simpele reden dat het contract nog loopt. Voordat het contract afloopt, zijn we al bezig met een overstap naar een nieuw contract. Hierbij kijken we naar de kosten, maar ook naar de service.”

Lotte de Vos van Blue uit Amsterdam


“Wij zijn in een winkelcentrum gevestigd en kunnen niet zelf onze energiemaatschappij bepalen. Wij betalen servicekosten aan de eigenaar van het centrum en daar zitten de energiekosten bij in. We hebben dus geen keuze.”

Meer lezen over het onderwerp energie in lunchrooms? Download hier dan kosteloos de nieuwste editie van Lunchroom.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Amsterdam Opening
Coffeecompany opent nieuw filiaal aan Bos en Lommerplein

Coffeecompany opent in mei zijn deuren aan het Amsterdamse Bos en Lommerplein. Het is de eerste nieuwe huurder sinds het plein in handen is van Propertize. De koffieketen betrekt het pand van 133 vierkante meter aan de rechterkant van de trap die vanaf de Bos en Lommerweg naar het plein toe leidt. ...

Video
"We bakken 10.000 American pancakes per jaar

The Blueberry is een Amerikaanse lunchroom gevestigd op twee plekken in Amersfoort. De vestiging op Emiclaerhof in Amersfoort-Noord bevat zo’n 70 binnen- en 60 buitenzitplaatsen. Door het hippe en stijlvolle interieur voelt het echt alsof je in Amerika zit. De doelgroep wisselt per locatie,...

Video
Reportage: Brasserie De Haven verbindt jong en oud 

De laatste jaren heeft er in de zorgsector een verschuiving plaats gevonden. Steeds meer mensen moeten langer thuis wonen. “Om die doelgroep in huis te krijgen, moet je ze op een of andere manier lokken en met ze verbinden", vertelt gastheer Arthur Karstens. Zorgcentrum De Haven in Bun...

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: