Overname Van Hessen is rond

22 november 2018 | Thijs Jacobs

Per 1 oktober 2018 is Van Hessen, leverancier van automatiseringssystemen voor de horeca, overgenomen door Ronnie Hinrichs. Ruud Clements zal voorlopig nog werkzaam blijven binnen Van Hessen om zorg te dragen voor een degelijke overdracht.

Ruud Clements staat al meer dan 30 jaar aan het roer van beide organisaties (Nederland en België) en heeft het bedrijf gebracht waar het nu staat. Hij heeft, om de continuïteit van de organisatie op de lange termijn te borgen, gezocht naar een externe nieuwe eigenaar voor Van Hessen. Met de verkoop van Van Hessen aan Ronnie Hinrichs heeft de onderneming een ambitieuze en enthousiaste nieuwe eigenaar.

Ronnie Hinrichs is in het verleden werkzaam geweest bij Micros Retail & Hospitality waar hij diverse sales- en operationele functies bekleed heeft. Ronnie Hinrichs heeft de aandelen van Ruud Clements binnen Van Hessen B.V. en Van Hessen N.V. overgenomen en is vanaf nu het nieuwe aanspreekpunt. Hij zal per direct de organisatie gaan leiden samen met Kris Christens, die General Manager en medeaandeelhouder blijft van de Belgische entiteit, en met Peter Laheij, die Commercieel Directeur en medeaandeelhouder blijft voor de Nederlandse entiteit.

Goed nieuws

“Voor de klanten en de medewerkers van Van Hessen is deze stap goed nieuws. Het is onze ambitie om de bewezen succesformule te continueren en verder uit te bouwen. Van Hessen beschikt over een goede marktpositie, bekwame en enthousiaste medewerkers, een groot klantenbestand en betrouwbare leveranciers. Op basis hiervan zal Van Hessen nieuwe kansen benutten om de huidige marktpositie in de Benelux en West-Afrika nog verder uit te bouwen”, aldus Ronnie Hinrichs, Managing Director Van Hessen.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Download nu de decembereditie van Lunchroom

Hij is er weer! Voor wie dit jaar goed wil afsluiten, hebben we de decembereditie van Lunchroom als download op de website geplaatst. Je kunt de uitgave downladen via deze link. Natuurlijk blikken we terug op het afgelopen jaar met het Horeca Jaaroverzicht, maar kijken we ook naar het heden en de to...

Achtergronden Culinair
Kerstmenu: Spoom en foie gras uit de gratie 

In bijna de helft van de Nederlandse restaurants wordt deze Kerst hert als hoofdgerecht gereserveerd. Hiermee is hert het populairste hoofdgerecht op de kerstmenu’s in de Nederlandse horeca. In Nederland betaal je in 2018 gemiddeld € 61,- voor een vijfgangen kerstdiner. Goedkoop eten doe ...

F&B Den Haag
Plek voor ruim 60 F&B-concepten in Haagse binnenstad

De binnenstad van Den Haag is uitgegroeid tot één van de meest aantrekkelijke winkelgebieden van Nederland. Toch is er nog ruimte om verder te verbeteren. Op basis van de horecabenchmark tussen de vijf grootste steden, blijkt dat het aanbod Food & Beverage (F&B) beperkt is. Er ...

Onderwijs Ondernemen
Training horeca-concepting: "Ik geef je de ultieme checklist mee!"

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Achtergronden Lunchroom
Bagels & Beans kerstactie voor Muziekids

Muziek doet (ver)wonderen. Tijdens het luisteren naar muziek of het bespelen van een instrument vergeet je even de wereld om je heen. Stichting Muziekids zorgt dat kinderen tijdens een verblijf in het ziekenhuis muziek kunnen beleven. Een prachtig goed doel voor de jaarlijkse kerstactie van Bagels &...

Wet- en regelgeving Achtergronden
Consumentenbond: hygiënescore horeca moet toegankelijk blijven

De Consumentenbond roept de Tweede Kamer op de openbaarmaking van de inspectiegegevens van de horeca gemakkelijk toegankelijk te houden. Het kabinet wil alleen nog maar samenvattingen van de inspectierapporten publiceren, zonder overzichtelijke kleurcodering. De Consumentenbond vindt dit onacceptabe...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: