Overname DE vrijwel rond

18 september 2013
Overname DE vrijwel rond

De overname rond DE Master Blenders is zo goed als rond. Oak Leaf, het investeringsbedrijf van Joh. A. Benckiser (JAB), heeft zijn overnamebod op het koffie- en theebedrijf onvoorwaardelijk verklaard.
Investeerders die hun aandelen nog niet hebben aangeboden, kunnen dat alsnog doen tussen 19 en 25 september. De bieder kreeg tot nu toe 91,84 procent van de aandelen toegezegd. Op het moment dat na deze periode 95 procent of meer van de aandelen ter overname is aangeboden, wordt Oak Leaf direct wettelijk eigenaar van Douwe Egberts. De koffiemaker kan dan van de beurs worden gehaald.

*Van Mars naar DE*
Bij een aanbod van tachtig tot vijfennegentig procent van de aandelen volgt een zogenoemde juridische fusie, waarbij Douwe Egberts fuseert met een andere bv. JAB wil Pierre Laubies benoemen tot algemeen directeur. Laubies is adviseur van CVC Capital Partners en was eerder topman van de wereldwijde huisdiervoedingsactiviteiten van Mars. Hij moet Michiel Herkemij opvolgen, die DE Master Blenders vorig jaar in december verliet.

*Joh. A. Benckiser*
De Duitse holding JAB is al actief in de koffiebranche. Het heeft meerderheidsbelangen in de Amerikaanse ketens Peet’s Coffee & Tea en Caribou Coffee. Joh. A. Benckiser is eigendom van de familie Reimann. In april dit jaar bracht JAB een bod uit van twaalf euro vijftig per aandeel Douwe Egberts Master Blenders, waarmee het bedrijf op ongeveer zeven en een half miljard werd gewaardeerd.

~Mariska van Gorp~

Overig nieuws