Overname Couverts door IENS

27 oktober 2016 | Thijs Jacobs

IENS, een van de grootste restaurant review- en reserveerwebsites van Nederland en onderdeel van TripAdvisor, maakt vandaag de overname van reserveringssite Couverts bekend.

Couverts, opgericht in 2009, is samen met IENS één van de toonaangevende spelers op het gebied van online reserveren van restaurants in Nederland. Restaurantbezoekers kunnen zeven dagen in de week direct online reserveren bij de 2.600 aangesloten restaurants.

Het samenvoegen van IENS en Couverts stelt hen samen in staat hun expertise en krachten te bundelen en daarmee de service naar zowel restaurateurs als consumenten te verbeteren. Zo kunnen consumenten straks via IENS bij vele honderden extra restaurants direct een tafel boeken.

Dankzij de overname zullen namelijk alle restaurants die nu alleen gebruik maken van Couverts, binnenkort ook direct te reserveren zijn via IENS en TripAdvisor. Zo worden zij bereikbaar voor een nog groter, wereldwijd publiek. Restaurants die nu nog van beide platformen gebruik maken, kunnen straks desgewenst met nog maar één reserveringssysteem gaan werken.

IENS is in december 2014 overgenomen door TripAdvisor en telt inmiddels 22.000 gepubliceerde restaurants, waarvan zo’n 3.750 direct te reserveren zijn. IENS heeft jaarlijks 30 miljoen bezoekers en verwerkt maar liefst 200.000 onafhankelijke reviews per jaar. 

“We kijken ernaar uit om onze krachten te bundelen met Couverts”, zegt Niels Keizer, algemeen directeur van IENS. “Deze overname past naadloos in onze ambitie om onze positie als top review- en reserveringsplatform verder te verstevigen. Met het combineren van de gezamenlijke kennis en ervaring van IENS en Couverts vergroten we niet alleen het aantal direct reserveerbare restaurants, we zorgen ook voor een betere klantervaring voor zowel restaurateurs als consumenten.”  

Paul Wiertz, grondlegger en directeur van Couverts: “Michiel Huisman en ik zijn Couverts in 2009 begonnen met het idee dat het reserveren van een tafel in een restaurant snel en gemakkelijk zou moeten zijn. Ik ben er trots op dat de ontwikkeling die wij toen zagen, met de hulp van RTL, heeft geleid tot deze nieuwe fase in de reserveringsbranche. Met het bundelen van de krachten en kennis van een grote internationale speler reageren we op een duidelijk signaal van de markt; namelijk de vraag om een centraal platform waarmee het aantal online reserveringen wordt vergroot. Een win-win situatie voor zowel consumenten als restaurateurs.

Couverts en diens sublabel dinnersite.nl zullen samen met IENS onderdeel zijn van TheFork, het wereldwijde label voor alle online reserveringssites voor restaurants van TripAdvisor. In de toekomst zullen IENS en Couverts worden samengevoegd tot één bedrijf onder leiding van Niels Keizer.

TheFork is het meest toonaangevende reserveringsplatform voor restaurants in Europa, met meer dan 35.000 restaurants en meer dan 12 miljoen bezoekers per maand. Het platform is actief in 12 landen onder diverse merknamen: TheFork, LaFourchette, IENS, ElTenedor en Dimmi.

Nadere details van de overname zullen niet verder bekend worden gemaakt. 

Over IENS
“Waar gaan we eten?” IENS, onderdeel van TripAdvisor, beantwoordt deze o zo belangrijke vraag elke dag voor talloze mensen. Maandelijks helpt IENS 2,5 miljoen bezoekers een geschikt restaurant te vinden en desgewenst te reserveren op basis van diverse selectiecriteria zoals plaats, buurt, keuken, prijs, beschikbaarheid of gastwaardering. Op jaarbasis schrijven geregistreerde proevers zo’n 200.000 recensies en leveren op die manier een onmisbare bijdrage aan IENS. 

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: “Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken”

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Opening Rotterdam
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: