Ovenschoteltje van krentenbrood

3 december 2011
Ovenschoteltje van krentenbrood

In de donkere dagen, rond de kerstdagen, doet u er alles aan om de kerstsfeer in uw lunchroom over te brengen. Versiering, kaarsen, een complete boom als u er ruimte voor heeft en misschien wel de traditionele geur van verse erwtensoep. Met deze CuliTip kunt u hieraan een geur toevoegen die bij uw gasten zeer tot de verbeelding gaat spreken. Ruik eens: hoogste tijd voor nieuwe traditie!

Ingrediënten (4 personen)
6 sneetjes krentenbrood
3 eetlepels rum of Grand Marnier
4 halve perziken (uit blik), in schijfjes
25 gram boter
1 sinaasappel
100 gram amandelspijs
125 ml crème fraîche
1 ei
2 eetlepels geschaafde amandelen

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Halveer de sneetjes krentenbrood en besprenkel ze met 2 eetlepels rum. Vet een lage ovenschaal royaal in met boter en leg de sneetjes krentenbrood er dakpansgewijs in. Leg de schijfjes perzik ertussen.
Rasp 1 theelepel oranje schil van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit. Meng in een kom de amandelspijs met de geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap, de crème fraîche en het ei. Schenk dit mengsel over de sneetjes brood. Strooi de amandelen erover en leg hier en daar nog een klontje boter.
Laat de krentenbroodschotel in de oven in ongeveer 25 minuten mooi goudbruin worden.

Tip
In plaats van krentenbrood kan ook kerstbrood mét amandelspijs gebruikt worden. Haal dan de amandelspijs uit het brood.

Bereidingstijd
35 minuten.

Foto en receptuur: Voorlichtingsbureau Brood

Overig nieuws