Ovenschoteltje van krentenbrood

3 december 2011 |
Ovenschoteltje van krentenbrood<

In de donkere dagen, rond de kerstdagen, doet u er alles aan om de kerstsfeer in uw lunchroom over te brengen. Versiering, kaarsen, een complete boom als u er ruimte voor heeft en misschien wel de traditionele geur van verse erwtensoep. Met deze CuliTip kunt u hieraan een geur toevoegen die bij uw gasten zeer tot de verbeelding gaat spreken. Ruik eens: hoogste tijd voor nieuwe traditie!

Ingrediënten (4 personen)
6 sneetjes krentenbrood
3 eetlepels rum of Grand Marnier
4 halve perziken (uit blik), in schijfjes
25 gram boter
1 sinaasappel
100 gram amandelspijs
125 ml crème fraîche
1 ei
2 eetlepels geschaafde amandelen

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Halveer de sneetjes krentenbrood en besprenkel ze met 2 eetlepels rum. Vet een lage ovenschaal royaal in met boter en leg de sneetjes krentenbrood er dakpansgewijs in. Leg de schijfjes perzik ertussen.
Rasp 1 theelepel oranje schil van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit. Meng in een kom de amandelspijs met de geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap, de crème fraîche en het ei. Schenk dit mengsel over de sneetjes brood. Strooi de amandelen erover en leg hier en daar nog een klontje boter.
Laat de krentenbroodschotel in de oven in ongeveer 25 minuten mooi goudbruin worden.

Tip
In plaats van krentenbrood kan ook kerstbrood mét amandelspijs gebruikt worden. Haal dan de amandelspijs uit het brood.

Bereidingstijd
35 minuten.

Foto en receptuur: Voorlichtingsbureau Brood

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Schiphol continueert samenwerking met HMSHost International

Amsterdam Airport Schiphol zet haar samenwerking met HMSHost International, de wereldleider op het gebied van eten & drinken, de komende jaren voort. Speerpunt in de samenwerking is de vernieuwde food & beverage strategie van Schiphol. In de nieuwe strategie staan flexibiliteit, kwaliteit, d...

KHN Coronacrisis
Horeca eerder dicht? ''Buitenproportioneel!''

Koninklijke Horeca Nederland vindt het voornemen van het kabinet om horeca in de Randstad (in zes veiligheidsregio's waar het aantal besmettingen met het coronavirus snel stijgt) waardeloos. Dirk Beljaarts, directeur van KHN noemt het in het NOS Radio 1 Journaal 'buitenproportioneel' en ...

Personalia Restaurant
Nieuwe restaurantmanager voor Wayback Burgers Breda

Sinds 7 september staat er een nieuwe kapitein in het vlaggenschip van Wayback Burgers in Breda; Roxanne Willemse. Met haar achtergrond in de keuken en het succesvol runnen van haar eigen bedrijf heeft ze alle tools in handen om het restaurant volledig eigen te maken en de groei van het restaurant i...

KHN Coronacrisis
KHN vreest extra coronamaatregelen in grote steden

Gisterenavond bereikte Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het signaal dat er in enkele Nederlandse regio’s extra coronamaatregelen worden ingevoerd, die mogelijk ook voor de horeca zullen gelden. Via verschillende bronnen heeft KHN vernomen dat een verplichte horecasluiting om 24:00 voor een a...

Nice 'n Easy
De verschillen tussen TGT en THT

De NVWA controleert of bedrijven die zich met eten bezig houden zich aan de wetten en regels houden. Op de website van dit overheidsorgaan legt de NVWA de verschillen uit tussen ‘ten minste houdbaar tot’ en ‘te gebruiken tot.’ In de meeste gevallen stelt de fabrikant van h...

Achtergronden Fastservice
5000 gratis patatjes voor jonge aardappelkenners

Medio september vindt de jaarlijkse aardappeloogst plaats, aldus het perfecte moment om stil te staan bij het verse product van Bram Ladage. Ter ere van de aardappeloogst, deelt de Rotterdamse patatkoning vanaf vandaag maar liefst 5000 patatjes uit aan jonge patatliefhebbers. Dit gebeurt echter niet...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: