Opnieuw vacaturedaling horeca

14 november 2012
Opnieuw vacaturedaling horeca

De afgelopen 12 maanden daalde het online vacatureaanbod in de horeca & toerisme met 25 procent. De Index staat op 134 punten, dat is de laagste stand sinds februari 2006.

*Laagste meetniveau*
Dit blijkt uit de Monster Employment Index – de maandelijkse onafhankelijke barometer van de online-arbeidsmarkt. De algehele Index daalde in oktober met 1 punt en komt nu uit op 73 punten, het laagste meetniveau sinds de start van de Index in 2005. Ten opzichte van 12 maanden geleden nam het aanbod met 16 punten af, een daling van 18 procent.

*Opnieuw vacaturedaling horeca & toerisme*
"De Index van oktober laat nog steeds een algehele daling zien van het online vacatureaanbod. Deze maand is er een lichtpuntje, dit keer in de bancaire sector. Uit de markt horen we dat werkgevers voorzichtig blijven in dit onzekere economische klimaat", aldus Warren Hammond, managing director van Monsterboard.nl. In oktober daalde het vacatureaanbod in de horeca & toerisme sector met 4 punten. Daarmee daalde het aanbod voor de vierde maand op rij. Ten opzichte van vorig jaar staat het aanbod 38 punten lager, een daling van 25 procent.

*Daling overal*
Vergeleken met oktober 2011 daalde het vacatureaanbod in vrijwel iedere sector. Naast de sterke daling in de horeca & toerisme sector (-38) nam het aanbod ook in de publieke sector (-40) en in de transport & logistiek sector (-39) flink af. Minder sterke dalingen waren er onder meer in de sales sector (-23), de productie sector (-22), de juridische sector (-22), de zorg (-22) en het onderwijs (-22) af. De Index bleef in de bancaire sector gelijk.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws