Op 21 maart eet de hele wereld Frans

16 maart 2017 | Thijs Jacobs

Een nieuwe, heerlijke traditie raakt ingeburgerd: sinds 2015 bestaat het mondiale evenement ‘Goût de/Good France’ dat de Franse keuken in de schijnwerpers zet. Deden aan de eerste versie al ruim duizend chefs mee, op 21 maart aanstaande zijn het er meer dan tweeduizend, in honderdvijftig landen op vijf continenten. Tot diep in het heelal zullen de lekkerste geuren zich verspreiden…

23 deelnemende restaurants in Nederland
In Nederland nemen in totaal 23 restaurants deel - variërend van eenvoudige bistro’s tot sterrenrestaurants.  Daarnaast organiseren twee Franse chefs - Jacques Rolancy en David Pradelle – een galadiner voor genodigden in de Residentie van de Franse Ambassade in aanwezigheid van zijne Excellentie Philippe Lalliot, Franse Ambassadeur in Den Haag. Zij krijgen hulp van studenten van de Haagse Hotelschool bij de bereiding en het serveren van dit gastronomisch menu met veel Franse klassiekers zoals confit de canard, queue de langoustine, foie gras poêlé, artisjokken, kazen en een soufflé met Grand Marnier.

Voor de lijst van alle deelnemende Nederlands restaurants op 21 maart 2017, klik hier.

Eerbetoon aan het Franse tafelen
Het evenement is niet alleen een eerbetoon aan de Franse keuken, maar wil ook een lans breken voor de sociale- en gezondheidsaspecten van het samenkomen voor een goede maaltijd. Samen aan tafel gaan is een weldaad voor lichaam en geest: een functie die wordt herkend door de vele miljoenen toeristen die jaarlijks naar Frankrijk komen. Want maar liefst een derde van hen noem de Franse keuken als belangrijk reisdoel. De Franse gastronomische maaltijd staat inmiddels ook op UNESCO’s werelderfgoedlijst.

Diners d’Épicure
In Nederland nemen 23 restaurants deel aan dit feest van smaak en traditie, dat voortborduurt op een idee van de wereldberoemde chef Auguste Escoffier. in 1912 bedacht deze grootheid namelijk de ‘Diners d’Épicure’: een uitdaging om in zo veel mogelijk steden over de hele wereld op hetzelfde moment een Frans menu te serveren. Bij ‘Goût de/Good France’ zwaait chef Alain Ducasse de scepter, samen met het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: