Onrust in horeca door kerntop

24 maart 2014
Onrust in horeca door kerntop

Het is zover. President Obama heeft zojuist voet op Nederlandse bodem gezet. Veel Haagse horecaondernemers zijn ontstemd: zij zien het aantal gasten tijdens de top teruglopen. De
horeca in Den Haag heeft op dit moment erg veel last van de 'kerntop', maar zal op lange termijn baat hebben bij de Nuclear Security Summit. Althans: als we de Nationale Coördinator Terrorismebestrijding en Koninklijke Horeca Nederland moeten geloven.

*Logistiek probleem*
Afgesloten wegen, waardoor er minder gasten in de horeca komen en daardoor minder omzet genereren. Klinkt niet al te best. Toch zou een internationale congresganger ruim 2,5 keer zoveel uitgeven als een gemiddelde vakantieganger. De kerntop is geen 'normaal' congres en de winst zien we pas op de lange termijn. We moeten het dan vooral zoeken in het imago en de toegenomen internationale bekendheid van Den Haag en Scheveningen.

*Onrust*
De zalvende woorden van de Nationale Coördinator Terrorismebestrijding en Koninklijke Horeca Nederland nemen de onrust bij Scheveningse horecaondernemers echter niet weg: zij verwachten dat mensen hun zaken gaan mijden tijdens de top.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws