Ollie Schuiling wint NK Horeca leerlingkoks

26 maart 2011 |
Ollie Schuiling wint NK Horeca leerlingkoks<

Ollie Schuiling, leerlingkok bij Restaurant de Leest in Vaassen, is tot winnaar uitgeroepen bij de wedstrijd voor leerlingkoks tijdens het SVH Nationaal Kampioenschap Horeca op 26 maart in de Ahoy Rotterdam. Schuiling, verbonden aan de Cas Spijkers Academie, liet Robert Poel van het ROC Aventus en tevens leerling in de keuken van Jacob Jan Boerma en Raymond Plat van het Deltion College en leerlingkok bij De Lindenhof achter zich.

Waardering
De 23-jarige leerling-kok Schuiling plaatste zich op donderdag als nummer één glansrijk voor de finale voor leerling-koks. In de finale wist hij zijn goede optreden van donderdag een uitstekend vervolg te geven. “Dit betekent echt heel veel voor mij, waardering voor wat je doet. Samen met mijn collega Robert Poel heb ik vannacht om 03:00 mijn spullen gepakt, we moesten ontzettend vroeg weg. Dat wij hier één en twee worden is ontzettend mooi!”

'Gewoon service draaien'
Presentator Karel de Vos stelde de winnaar de vraag hoe de overwinning deze avond gevierd zou worden. Schuiling, duidelijk gedreven en vol passie voor zijn vak, antwoordde: "Gewoon een goede service draaien!".


En nu? Gewoon weer een dinerservice in Vaassen draaien!

Lunchmenu uit de black box
Alle tien de finalisten kregen een black box waaruit ze een lunchmenu van drie gangen met amuse vooraf en friandises bij de koffie moesten maken. Schuilings amuse bestond uit gerookte zalm met rucola en sharonfruit. Als eerste gang presenteerde hij een mooi gerecht met een tartaar van gamba en Hollandaisesaus. Als hoofd kwam er een stuk kalfslende met gegrilde groenten van de barbecue, ijsbergsla en een kruidensaus, alsmede een stukje krokant gebakken kalfszwezerik. Voor het dessert bedacht Schuiling zachte chocoladecakerondjes met structuren van annanas en kokos. Naast het dessertbord kwam een mooi kommetje met een schuim van pinacolada en daaronder ananas.

Jury
De jurering van het werk van de leerlingkoks was onder meer in handen van SVH Meesterkok Jeroen Robberegt van Grand Hotel Karel V in Utrecht, SVH Meesterkok Onno Kokmeijer van het Okura Amsterdam hotel, Francois Geurds, patron-cuisinier van Restaurant Ivy in Rotterdam en Jasper van Almenkerk van het SVH.


De jury voert druk overleg na de in totaal meer dan dertig gerechten te hebben geproefd

Vaardigheden
De wedstrijden, georganiseerd door SVH, maakten onderdeel uit van het evenement Skills Netherlands 2011 waarbij diverse opleidingsinstituten voor verschillende leerrichtingen zich presenteerden aan het publiek.

Op de foto (vlnr): Raymons Plat, Ollie Schuiling en Robert Poel

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Koffie & thee Utrecht
30ml Coffee & Food maakt een feestje van de heropening op 1 juni

De afgelopen maanden was het rustig in de ‘huiskamers’ van 30ml. Alle vestigingen waren open voor TO GO, maar de gezelligheid die de zaken normaliter zo typeert hebben de medewerkers echt gemist. Gelukkig openen ook zij vanaf 1 juni om 12:00 uur weer de deuren voor het nuttigen ter plaat...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Bezorgen Vega
Supergewassen, eitwitvervangers en plantaardige melk over tien jaar normaal

Maaltijdplatform Deliveroo deed onderzoek* onder tech-minded Nederlanders van 18 jaar en ouder over de toekomst van voeding gedreven door techniek, zoals supergewassen, kweekvlees, 3D-geprint voedsel en persoonlijke voeding op basis van het eigen DNA. Zij blijken een sterke voorkeur te hebben voor &...

Branded Content
Veiligheidsproducten worden nieuwe reclamedragers

Horecaondernemers hebben groen licht gekregen om per 1 juni weer te openen.Met deze bijzondere printproducties kunnen horecaondernemers de aandacht op zichzelf vestigen of zelfs gebruiken voor hun marketing en eigen reclame. Voorbereiding is heel belangrijk: Plaats daarom specifieke gedragsregel...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: