Ollie Schuiling wint NK Horeca leerlingkoks

26 maart 2011 |
Ollie Schuiling wint NK Horeca leerlingkoks<

Ollie Schuiling, leerlingkok bij Restaurant de Leest in Vaassen, is tot winnaar uitgeroepen bij de wedstrijd voor leerlingkoks tijdens het SVH Nationaal Kampioenschap Horeca op 26 maart in de Ahoy Rotterdam. Schuiling, verbonden aan de Cas Spijkers Academie, liet Robert Poel van het ROC Aventus en tevens leerling in de keuken van Jacob Jan Boerma en Raymond Plat van het Deltion College en leerlingkok bij De Lindenhof achter zich.

Waardering
De 23-jarige leerling-kok Schuiling plaatste zich op donderdag als nummer één glansrijk voor de finale voor leerling-koks. In de finale wist hij zijn goede optreden van donderdag een uitstekend vervolg te geven. “Dit betekent echt heel veel voor mij, waardering voor wat je doet. Samen met mijn collega Robert Poel heb ik vannacht om 03:00 mijn spullen gepakt, we moesten ontzettend vroeg weg. Dat wij hier één en twee worden is ontzettend mooi!”

'Gewoon service draaien'
Presentator Karel de Vos stelde de winnaar de vraag hoe de overwinning deze avond gevierd zou worden. Schuiling, duidelijk gedreven en vol passie voor zijn vak, antwoordde: "Gewoon een goede service draaien!".


En nu? Gewoon weer een dinerservice in Vaassen draaien!

Lunchmenu uit de black box
Alle tien de finalisten kregen een black box waaruit ze een lunchmenu van drie gangen met amuse vooraf en friandises bij de koffie moesten maken. Schuilings amuse bestond uit gerookte zalm met rucola en sharonfruit. Als eerste gang presenteerde hij een mooi gerecht met een tartaar van gamba en Hollandaisesaus. Als hoofd kwam er een stuk kalfslende met gegrilde groenten van de barbecue, ijsbergsla en een kruidensaus, alsmede een stukje krokant gebakken kalfszwezerik. Voor het dessert bedacht Schuiling zachte chocoladecakerondjes met structuren van annanas en kokos. Naast het dessertbord kwam een mooi kommetje met een schuim van pinacolada en daaronder ananas.

Jury
De jurering van het werk van de leerlingkoks was onder meer in handen van SVH Meesterkok Jeroen Robberegt van Grand Hotel Karel V in Utrecht, SVH Meesterkok Onno Kokmeijer van het Okura Amsterdam hotel, Francois Geurds, patron-cuisinier van Restaurant Ivy in Rotterdam en Jasper van Almenkerk van het SVH.


De jury voert druk overleg na de in totaal meer dan dertig gerechten te hebben geproefd

Vaardigheden
De wedstrijden, georganiseerd door SVH, maakten onderdeel uit van het evenement Skills Netherlands 2011 waarbij diverse opleidingsinstituten voor verschillende leerrichtingen zich presenteerden aan het publiek.

Op de foto (vlnr): Raymons Plat, Ollie Schuiling en Robert Poel

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
Reportage: Koffie en Jij, Hilversum [video]

Koffie en jij is een gezellige lunchroom midden in het centrum van Hilversum. Je kan hier genieten van allerlei vegan of vegetarische gerechten. Met de huiselijke sfeer kan je er op je gemak een kopje koffiedrinken en even ontsnappen van het drukke leven. Koffie en jij richt zich vooral op de men...

Lunch Fastservice
Restaurant nNea serveert bekroonde pizza’s nu ook tijdens lunch

Sinds de opening in 2019 veroveren nNea’s Napolitaanse pizza’s de harten van velen. Italiaanse experts riepen het restaurant zelfs uit tot een van de beste pizzeria’s van Europa. nNea’s deegmeesters kunnen er geen genoeg van krijgen, daarom opent het restaurant haar deuren nu...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: