Ober wordt overbodig bij NFC-restaurant

30 december 2013 |
Ober wordt overbodig bij NFC-restaurant<

Op 1 januari opent het innovatieve restaurant Popolare officieel de eerste Nederlandse vestiging, in Nijmegen. Naast social dining volgens Italiaans begrip (lange tafels, samen delen), speelt
het restaurant in op moderne technologie middels Near Field Communication (NFC) chips in de tafels en menutablets.

Social dining 2.0
Gasten kunnen pasta's, pizza’s, broodjes en salades bestellen met een tabletmenukaart. Het eten gebeurt aan lange tafels met grote schalen. Dit is volgens de oprichters het nieuwe social dining. Het traditionele gang voor gang dineren heeft plaatst gemaakt voor samen delen en genieten.

Chip in tafel
Het eetconcept wordt ondersteund door innovatieve software en NFC. Het proces is hierdoor volledig gestroomlijnd van tafel tot keuken en terug. Bij binnenkomst ontvangt de gast een persoonlijke tabletmenukaart. Aan de tafel kan men deze activeren door middel van een NFC-chip op de tafel. De tablet maakt het mogelijk om één of enkele gerechten per keer te bestellen. De gerechten komen binnen op schermen in de keuken. Na bereiding serveert de ober deze rechtstreeks uit aan tafel.

Vrijheid
Volgens oprichter Erik Hoofs: “De normale wachttijd op een ober is bij Popolare verdwenen. Gasten kunnen nu een gerecht bestellen en 5 minuten later besluiten om een drankje erbij te nemen. Dit geeft gasten de vrijheid zelf te bepalen hoeveel, wat en wanneer ze eten."

Doelgroep
Het restaurant mikt op een doelgroep die op zoek is naar gezonde, verse en smakelijke gerechten voor een lage prijs. Een pasta, broodje of pizza kost tussen de €4,95 en €9,75.

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: