Ober wordt overbodig bij NFC-restaurant

30 december 2013
Ober wordt overbodig bij NFC-restaurant

Op 1 januari opent het innovatieve restaurant Popolare officieel de eerste Nederlandse vestiging, in Nijmegen. Naast social dining volgens Italiaans begrip (lange tafels, samen delen), speelt
het restaurant in op moderne technologie middels Near Field Communication (NFC) chips in de tafels en menutablets.

*Social dining 2.0*
Gasten kunnen pasta's, pizza’s, broodjes en salades bestellen met een tabletmenukaart. Het eten gebeurt aan lange tafels met grote schalen. Dit is volgens de oprichters het nieuwe social dining. Het traditionele gang voor gang dineren heeft plaatst gemaakt voor samen delen en genieten.

*Chip in tafel*
Het eetconcept wordt ondersteund door innovatieve software en NFC. Het proces is hierdoor volledig gestroomlijnd van tafel tot keuken en terug. Bij binnenkomst ontvangt de gast een persoonlijke tabletmenukaart. Aan de tafel kan men deze activeren door middel van een NFC-chip op de tafel. De tablet maakt het mogelijk om één of enkele gerechten per keer te bestellen. De gerechten komen binnen op schermen in de keuken. Na bereiding serveert de ober deze rechtstreeks uit aan tafel.

*Vrijheid*
Volgens oprichter Erik Hoofs: “De normale wachttijd op een ober is bij Popolare verdwenen. Gasten kunnen nu een gerecht bestellen en 5 minuten later besluiten om een drankje erbij te nemen. Dit geeft gasten de vrijheid zelf te bepalen hoeveel, wat en wanneer ze eten."

*Doelgroep*
Het restaurant mikt op een doelgroep die op zoek is naar gezonde, verse en smakelijke gerechten voor een lage prijs. Een pasta, broodje of pizza kost tussen de €4,95 en €9,75.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws