NVWA geeft NS en Albron vertrouwen

14 december 2012
NVWA geeft NS en Albron vertrouwen

De restaurants van Albron BV en vestigingen van De Broodzaak, Julia’s, Kiosk en Smullers op stations krijgen een nieuwe wijze van toezicht door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

*Informatie delen*
Albron BV en NS Stations Retailbedrijf hebben toegezegd dat zij de informatie uit hun eigen kwaliteitssystemen zullen delen met de NVWA. Omdat de NVWA vertrouwen heeft in deze systemen zijn inspecties op locatie alleen nog nodig als er calamiteiten zijn. De NVWA vindt dat de bedrijven goed kunnen onderbouwen dat ze veilig voedsel of veilige producten leveren.

*Convenant*
De nieuwe manier van toezicht geldt voor alle duizend locaties die Albron in Nederland heeft. Het convenant met NS Stations Retailbedrijf omvat alle vestigingen van De Brooodzaak, Julia’s, Kiosk, Shakies en Smullers op alle stations in Nederland.

*Zelf verantwoordelijkheid nemen*
Het afsluiten van convenanten is een belangrijk onderdeel van de nieuwe manier van toezicht van de NVWA. De organisatie wil hiermee ruimte geven aan bedrijven die zelf hun verantwoordelijkheid nemen voor de naleving van wet- en regelgeving.

*Op de foto*: Ondertekening convenant NS en NVWA
~Myrtille Vromans~

Overig nieuws