Nola Social opent aan Waagplein in Alkmaar

27 maart 2017 | Thijs Jacobs

Dinsdag 28 maart opent aan het Waagplein in Alkmaar Nola Social. Geïnfuseerd met energie, maf van lekker eten en soepel in de heupen. Nola Social brengt de zuiderse, zwoele sfeer uit New Orleans (what’s in a name). Trendy, muzikaal en 100% social.

Dat is het idee van ondernemer Marco de Wildt, het brein achter Nola Social. Na een carrière in (Nederlandse) sterrenzaken en fine dining restaurants volgde een carrière als executive chef voor verschillende internationale hotelketens in Europa en Azië. Deze ervaring brengt hij nu mee naar Alkmaar om zijn eerste zaak te openen.

Het concept? Casual dining en comfort food, maar op een hoger niveau. “Food is comfort, delen is beleven en vers de nieuwe standaard”, aldus de Wildt. “Nola is een Neighbourhood Eatery: stijlvol, maar laagdrempelig. Alles gebeurt met energie en een glimlach.”

Eén huis – drie merken

Nola schakelt maar liefst vier panden aan de Alkmaarse houttil aaneen (nr. 30 t/m 36 werden overgenomen) om drie concepten uit te baten: Nola-Social, The Roastery-by Nola en Café Nola.

Bij Nola Social staat delen centraal. De kaart staat vol met lekkers uit alle windhoeken. Gerechtje klaar? Dan wordt het geserveerd, een dynamisch concept. Alle gerechten zijn geschikt om te delen. Grote happen, kleine happen, het is aan de gast.

The Roastery – by Nola brengt de laatste gevleugelde foodtrends naar Alkmaar. In The Roastery mag gekluifd worden, want kip is de specialiteit. Uit de keuken komt no-nonsense roasted food in een stoere, maar smaakvolle setting van beton, golfplaten en hout. Het is casual comfort dining 2.0.

In Café Nola kan de dag afgesloten worden. Of het weekend ingeluid. Bier en bites. Vette cocktails, beenmagere gins. Feestjes, partijtjes, of een gezellig evenement van Nola zelf. Daarnaast biedt de private dining ruimte op de eerste etage de mogelijkheid tot vergaderen, borrelen en bedrijfspresentaties op een centrale locatie.

Opening

Vanaf dinsdag 28 maart is Nola dagelijks geopend voor french toast, een club sandwich ‘Nolastyle’, gerechten om te delen of ‘the best roast in town’. Het motto? Be Social. Join Nola.  

Openingstijden

Zondag tot en met woensdag 10:00 - 0:00.
Donderdag 10:00 – 1:00
Vrijdag en zaterdag 10:00 – 3:00

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: “Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken”

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Opening Rotterdam
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: