NK Leermeester-Leerling wederom prooi voor De Raadskelder

13 januari 2010 |
NK Leermeester-Leerling wederom prooi voor De Raadskelder<

Alleen de plek voor de nummers één tijdens de wedstrijd NK Leermeester-Leerling op de Horecava was nog te vergeven. Er gaapte nog een gat tussen Gijs Hoevenaars en Bart van de Wal van De Lindenhof in Nuenen op nummer twee en Niels Le Roij en Jacco Bakker van De Korenbeurs in Kortgene die de derde plek innamen op het ereschavot. Juryvoorzitter Wynand Vogel kwam met het verlossende woord. Voor het tweede opeenvolgende jaar heeft restaurant De Raadskelder uit Den Bosch beslag weten te leggen op de titel. Leermeester Hein Vissers en leerling Paul Greij stapten triomfantelijk op de hoogste trede.


De beker werd overhandigd door Gerrit Greveling en Wynand Vogel

Mooi, verzorgd, lekker en fijn
Wynand Vogel lichtte de winnende menu's een voor een toe. Het menu van De Raadskelder mooi, verzorgd, lekker en fijn. De Lindenhof presenteerde een "bijna helemaal perfect menu". De Korenbeurs miste "een beetje verfijning en afwerking".
De titel betekent voor De Raadskelder een gouden koksmes als wisselprijs (wanneer volgend jaar voor een derde keer wordt gewonnen dan blijft het Gouden Koksmes permanent in Den Bosch), een cheque van 750 euro en een messenkoffer van Wüsthoff.

Horecava 2010 Amsterdam, Frank Lindner




Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Koffie & thee Achtergronden
Het Grote Koffiebar Onderzoek: zo drinkt Nederland koffie in een koffiebar

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Uit onderzoek van Koffietje.nl blijkt dat ongeveer de helft van de koffiedrinkers één of meerdere keren per week een koffiebar bezoekt. Per bezoek bestellen we gemiddeld 2 drankjes, met een sterke voor...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Interview
Reportage: Koffie en Jij, Hilversum [video]

Koffie en jij is een gezellige lunchroom midden in het centrum van Hilversum. Je kan hier genieten van allerlei vegan of vegetarische gerechten. Met de huiselijke sfeer kan je er op je gemak een kopje koffiedrinken en even ontsnappen van het drukke leven. Koffie en jij richt zich vooral op de men...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: