Nieuwe horecaclub in Amsterdam: De School

15 december 2015 |
Nieuwe horecaclub in Amsterdam: De School<

De School, de nieuwe club van de mensen achter club Trouw, opent de deuren op 3 januari 2016. Dat is exact een jaar nadat club Trouw
aan de Wibautstraat sloot.

Club, restaurant en café
De nieuwe club neemt vanaf 3 januari 2016 zijn intrek in een oud schoolgebouw in de Jan van Breemenstraat in West. Het voormalig ROC-gebouw wordt niet alleen een club, maar ook een restaurant en café. De School heeft een 24-uursvergunning en zal zeven dagen per week open zijn. De club heeft een vergunning voor vijf jaar.

Restaurant en Café DS
In De School komt ook een restaurant, DS. Daar wordt vijf dagen per week een wisselend menu geserveerd, waarbij groenten een centrale rol zullen spelen. Naast het restaurant bevindt zich Café DS, dat zeven dagen per week vanaf zeven uur 's ochtends opent voor ontbijt, lunch en koffie. Zowel het restaurant als het café is gelegen aan een groot terras. Daarnaast heeft het voormalig schoolgebouw een binnentuin die het hele jaar toegankelijk is voor alle bezoekers.

Eigenaars
De School is opgezet vanuit Post CS BV, dat eerder club 11 en Trouw begon. Ernst Mertens en Jochem Doornbusch zijn de eigenaren van De School. Olaf Boswijk, het brein achter Trouw, blijft als mede-eigenaar betrokken bij het project. Hij zal geen actief bestuurder zijn.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Koffie & thee Achtergronden
Het Grote Koffiebar Onderzoek: zo drinkt Nederland koffie in een koffiebar

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Uit onderzoek van Koffietje.nl blijkt dat ongeveer de helft van de koffiedrinkers één of meerdere keren per week een koffiebar bezoekt. Per bezoek bestellen we gemiddeld 2 drankjes, met een sterke voor...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Interview
Reportage: Koffie en Jij, Hilversum [video]

Koffie en jij is een gezellige lunchroom midden in het centrum van Hilversum. Je kan hier genieten van allerlei vegan of vegetarische gerechten. Met de huiselijke sfeer kan je er op je gemak een kopje koffiedrinken en even ontsnappen van het drukke leven. Koffie en jij richt zich vooral op de men...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: