Nieuwe horecaclub in Amsterdam: De School

15 december 2015
Nieuwe horecaclub in Amsterdam: De School

De School, de nieuwe club van de mensen achter club Trouw, opent de deuren op 3 januari 2016. Dat is exact een jaar nadat club Trouw
aan de Wibautstraat sloot.

*Club, restaurant en café*
De nieuwe club neemt vanaf 3 januari 2016 zijn intrek in een oud schoolgebouw in de Jan van Breemenstraat in West. Het voormalig ROC-gebouw wordt niet alleen een club, maar ook een restaurant en café. De School heeft een 24-uursvergunning en zal zeven dagen per week open zijn. De club heeft een vergunning voor vijf jaar.

*Restaurant en Café DS*
In De School komt ook een restaurant, DS. Daar wordt vijf dagen per week een wisselend menu geserveerd, waarbij groenten een centrale rol zullen spelen. Naast het restaurant bevindt zich Café DS, dat zeven dagen per week vanaf zeven uur 's ochtends opent voor ontbijt, lunch en koffie. Zowel het restaurant als het café is gelegen aan een groot terras. Daarnaast heeft het voormalig schoolgebouw een binnentuin die het hele jaar toegankelijk is voor alle bezoekers.

*Eigenaars*
De School is opgezet vanuit Post CS BV, dat eerder club 11 en Trouw begon. Ernst Mertens en Jochem Doornbusch zijn de eigenaren van De School. Olaf Boswijk, het brein achter Trouw, blijft als mede-eigenaar betrokken bij het project. Hij zal geen actief bestuurder zijn.

~Christel Tuin~

Overig nieuws