Harbour Club Kitchen opent in Amsterdam

16 april 2015
Harbour Club Kitchen opent in Amsterdam

In het hart van Amsterdam Oud-Zuid zal binnenkort de vijfde vestiging van The Harbour Club zijn deuren openen. The Harbour Club Kitchen, een
nieuw restaurantconcept, is het resultaat van een joint venture tussen Apollo Hotels & Resorts en The Harbour Club. Het wordt gevestigd in het Wyndham Apollo Hotel.

~Foto: Mark Vaessen(executive chef The Harbour Club), Alexander Kluit (area general manger van Apollo Hotels & Resorts), John de Jong (eigenaar The Harbour Club), Francesco Monaco (managing director Apollo Hotels & Resorts) en Imre Heijboer (general manager Wyndham Apollo Hotel Amsterdam)~

*Modernisering van hotel*
Op deze historische plaats aan het water zal de club eind mei haar deuren openen. De samenwerking met het trendy restaurantconcept van eigenaren John de Jong en Richard van Leeuwen ligt in lijn met de toekomstvisie van het hotel. "Afgelopen jaren is er flink geïnvesteerd in het hotel. Recent zijn alle kamers volledig vernieuwd. De komst van The Harbour Club Kitchen sluit heel goed aan op de ingezette modernisering van het hotel en draagt bij aan de totaalbeleving voor de gast", aldus Alexander Kluit, area general manager van Apollo Hotels & Resorts.

*Droomlocatie*
John de Jong, eigenaar van The Harbour Group, voegt hieraan toe: "Het Wyndham Apollo Hotel is voor ons een droomlocatie! Waarom? De ligging aan het water, het internationale karakter van het hotel, maar ook het bereik van het hotel: van de Amsterdammer tot aan de zakelijke gast en van de toerist tot aan de congresbezoeker." The Harbour Club Kitchen is het derde restaurant van The Harbour Group in Amsterdam, naast The Harbour Club en The Oyster Club.

*365 dagen per jaar barbecueën*
The Harbour Club Kitchen zal de culinaire traditie, waarmee de andere vestigingen van de restaurantketen zijn groot geworden, delen. Maar het nieuwe concept onderscheidt zich ook door de manier waarop de gerechten worden bereid, onder meer door 365 dagen per jaar de barbecue te gebruiken. Een lazy Sunday lunch, een zakelijk diner op dinsdagavond of natuurlijk een sprankelende donderdagavond met vrienden. Maar behalve dat is The Harbour Club Kitchen ook een event venue met allure. Vanwege de ruime opzet is het restaurant ideaal om grotere groepen te ontvangen en daarom de perfecte locatie voor een borrel, receptie of diner.



*Interieur*
De verwerking van verschillende materialen, zoals hout en staal, geeft het restaurant een stoere rebelse uitstraling. En ook hier maken de herkenbare ronde zitjes onderdeel uit van het interieur. De strak vormgegeven bar zorgt voor een intieme sfeer. Het hele jaar door en onder alle weersomstandigheden kan er aan het water worden genoten van het mooiste plekje van de stad.

*Derde F&B concept*
The Harbour Club Kitchen is, naast het fine-dining restaurant La Sirène en de Brasserie Marina Loungebar, het derde F&B concept binnen het Apollo Wyndham Hotel Amsterdam.

*Keuken*
Een bezoek aan The Harbour Club Kitchen staat volgens de ondernemers garant voor puur en intens genieten. Hoogstaande kookkunsten gemixt met een tikkeltje eigenwijsheid, maar wel met oog voor detail. De signature dishes van The Harbour Club vormen de basis van de menukaart. Nieuw is de Franse rôtissoire. Alleen het beste vlees, de meest verse vis, de mooiste groenten en kruiden worden gebruikt. De bereidingen zijn eenvoudig en puur: vlees van de Montague Broiler, kip van de rôtissoire, de in roomboter gebakken zeetong en gegrilde kreeft. Voor sushi en sashimi wordt de beste gekweekte Blue-Fin tonijn uit Malta ingekocht. Echte vleesliefhebbers kunnen genieten van het exclusieve Wagyu vlees van het Japanse Black ras.

*Praktisch*
The Harbour Club Kitchen is zeven dagen per week geopend, voor de lunch en het diner en biedt plaats aan 250 gasten. Het aan het water gelegen restaurant is voorzien van gratis WiFi en is gesitueerd op nog geen 5 minuten rijden van de Ring en het centrum van Amsterdam. Het beschikt over parkeergelegenheid, valetparking en aanmeermogelijkheden voor boten.

~Christel Tuin~

Overig nieuws