Nieuwe food- en cocktailhotspot in Amsterdam

14 april 2017 | Thijs Jacobs

Qui est vous LouLou? Loulou is de naam van de nieuwste food- en
cocktailbar van Amsterdam en sinds deze week officieel geopend. In oud-West, om de hoek bij de Kinkerstraat en de Foodhallen, vind je deze plek waar je van dusk till dawn kunt lanterfanten, lekker eten, after dinneren, borrelen en ja… zelfs werken als het moet. Bar LouLou is de nieuwste ‘go-to hangout spot’ voor iedereen.

‘How the west was won’ is een slogan die zeker van toepassing is op Amsterdam west. De ene na de andere eigentijdse hotspot opent er namelijk zijn deuren. De nieuwste aanwinst aan de Westside is Foodbar LouLou. De bar bevindt zich op de hoek van de Bilderdijkstraat, Kwakersplein en wordt nu al het nieuwste pareltje voor stadsbezoekers en buurtbewoners genoemd.
De food- annex cocktailbar vertegenwoordigt alles waar de naamgever voor staat; het is er relaxed, er heerst creativiteit, het ziet eruit als een combi tussen boho-style en ‘je ne c’est quoi’. Reden genoeg om deze bar snel te bezoeken en van je bucketlist af te strepen.


All-Day-Kitchen

Free spirits kunnen van ’s ochtend’s vroeg tot in de late avonduurtjes terecht voor allerlei
lekkers. Vanaf 9.00 kun je een super healthy smoothie of een China Green Sencha thee nuttigen in Loulou’s living room. LouLou diepte op al haar reizen lekkere hapjes en maaltijden op dus in de avonduren is er een kaart vol met verschillende gerechten uit alle windstreken. Denk aan vongole, pittige king prawns, geroosterde aubergine of een Tommahwak steak van de grill. De Asian Steak Tartare is een terugkomertje! Maar ook de Gillardeauo oesters met een Bloody Mary van vers tomatensap tussen het groen zijn meer dan de moeite waard om een blokje voorom te rijden.

After dinneren


Ook na het eten toont LouLou zich een goede en relaxte gastvrouw. Met een knipoog naar al haar wereldreizen en haar ‘stay a while’-mentaliteit vindt LouLou het after-dinneren opnieuw uit. Dus ‘no stress’ want bij deze bar zijn er ook na het eten volop geschikte hoekjes te vinden waar je alleen, samen of met een groep lekker kunt blijven hangen en aan een cocktail kunt sippen. Het restaurant gedeelte is gedeeltelijk afgesloten van de sfeervolle bar waar je ook terecht kunt voor een I.P.A. van Brouwerij het IJ of een van de vele cocktails.
 

Foodbar


LouLou is ingericht in een hedendaagse boho-chique stijl met een retro tintje. De betonnen vloer, donkere muren, vintage accessoires en muurschilderingen vormen samen een hip en spannend interieur dat in iedere hoek van de zaak een beetje verschilt. Vooral de plantenwand is een regelrechte eyecatcher. Iedere maand brengt LouLou kunst van lokale bekende en minder bekende kunstenaars. Naast de bar is er een kunstverzamelingsmuur, de werken die daa tentoon worden gesteld, worden ook online verkocht.

Openingstijden
Maandag tot en met zondag vanaf 09.00 uur. Keuken vanaf 9.00 tot 22.30 uur. Bar open tot 01.00 uur. 
 

loulou amsterdam loulou amsterdam loulou amsterdam

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen
Pizza Hut gaat bezorgen in Nederland

Pizza Hut betreedt de Nederlandse bezorgmarkt. Vanaf vandaag start de Amerikaanse keten met de mogelijkheid pizza te laten bezorgen. Thuisbezorgd.nl bezorgt de bestellingen per elektrische fiets. Pizza Hut Express Utrecht bijt het spits af en naar verwachting volgen andere filialen spoedig. De p...

Opening
Nieuwe vestiging Bagels & Beans in Rotterdam

Rotterdam krijgt er een nieuwe vestiging van Bagels & Beans bij. Vandaag heeft investment management organisatie PingProperties een huurovereenkomst gesloten met de koffie en bagel-zaak voor een vestiging in het winkelcentrum Eudokiaplein. Per 1 augustus gaat Bagels & Beans 130m2 winkelru...

Food Opening Rotterdam
Osteria Vicini opent ijssalon

Al ruim 5 jaar is Remco Witberg eigenaar van een klein stukje Italië middenin Rotterdam-Kralingen. Vele buurtbewoners hebben Osteria Vicini in hun hart gesloten en strijken geregeld neer voor een goede espresso, heerlijke lunch of diner of een aperitief aan de bar. Vanaf 1 juli kunnen de gasten...

Lunch Diner cijfers
Onderzoek: 30 procent van Nederlanders gaat twee keer per jaar uit eten

Uit het Nationaal Gastvrijheidsonderzoek in opdracht van JMW Horeca Uitzendbureau door Kantar TNS blijkt dat een op de drie Nederlanders gemiddeld een keer per half jaar uit eten gaat. Per persoon besteden gasten dan 25,05 euro aan een restaurantbezoek. Voor een gemiddelde hotelovernachting telt de...

Groenten Achtergronden
Vijf tips om kinderen groenten te laten eten

Groenten en kinderen, het blijft een lastig verhaal. Hoe krijg je het voor elkaar om kinderen in je horecazaak aan de groenten te krijgen? Er zijn een paar simpele trucjes voor ouders om hun kids aan de groenten te helpen. 1. Laat ze je helpen Eén van de beste manieren om kinderen ...

Amsterdam
Amsterdammers willen horecastop in stadsdeel Oud-West

In het centrum van Amsterdam zet de gemeente in op spreiding van de drukte. Dat werkt uitstekend, maar zorgt er ook voor dat het in 'West' steeds drukker wordt, zo lazen we op de website van AT5. In het stadsdeel Oud-West begint het aandeel van koffietentjes en eetzaken wel heel problematisc...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: