Nieuwe columns staan online

23 april 2013 |
Nieuwe columns staan online<

Nu de nieuwste editie van Lunchroom online staat, kunt u ook gratis de columns lezen. Pieter Punter haalt alle commotie rondom het paardenvlees aan en Wilco Admiraal schrijft over zijn jongensdroom
in Parijs.

Toevallige ontmoeting
Ruim twee jaar geleden was ik in Parijs om te werken voor een Nederlands bedrijf op een internationale beurs. Mijn compagnon en ik hadden via internet een appartement gehuurd aan de Rue de Temple. Ons tijdelijk onderkomen bleek eigendom van Marc, groothandelaar in tassen en bijous; hij had een winkel in hetzelfde gebouw.

Geen half werk
Tijdens het inchecken vertelden we hem dat we baristi zijn. "Toevallig zeg! Mijn vrouw Marie en ik denken erover om van de winkel een café te maken, mét goede koffie natuurlijk", antwoordde Marc. Vanzelfsprekend werd ik enthousiast en een prettig gesprek ontspon zich. Ik gaf hem mijn kaartje en bood hem mijn hulp aan. En inderdaad: na twee maanden kreeg ik een e-mail met de nodige beginnersvragen.

Antwoord op beginnersvragen
Ik adviseerde er geen half werk van te maken en drukte ze vooral op het hart om zich te laten begeleiden door een goede lokale koffiebrander. Niet alleen kon deze helpen bij het vinden van goed personeel en apparatuur, maar vooral blijvende training zou dan gegarandeerd zijn. Dat deze zaken zijn bij de start van een nieuw koffiecafé essentieel zijn, vergeten ondernemers maar al te vaak.

Parijse koffiebrander
Die week leerde ik op de beurs ook Hippolyte kennen, een inspirerende Parijse koffiebrander. Per mail bracht ik Marc en Hippolyte in contact en wachtte af. Maandenlang vernam ik niets, maar eind vorig jaar kreeg ik bericht. Lees de column verder.
Lees ook de column van "Pieter Punter.":http://www.lunchroom.nl/nieuws/pieter-punter---wat-voor-vlees-11236/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lekkerste Lunchroombroodje Video
Video: Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2019

Heb jij je lekkerste broodje nog niet aangemeld voor dé culinaire wedstrijd voor lunchrooms? Dat kan nog tot 4 oktober 2019. Via deze link meld je je aan. Check de video hieronder voor meer info! ...

Columns
Column Sico de Moel: boer zoekt (kaas)vrouw

"En voor de heer met lactose intolerantie: een kaasplankje met bijzondere Hollandse kazen." Gasten met een serieuze lactose-intolerantie hebben altijd een pilletje bij zich, voor als het misgaat. Die kijken dan ook niet vreemd op als ik hun crème brûlée vervang door een...

Awards Culinair
Dit zijn de 10 beste nieuwe restaurants in Nederland

En de winnaar is... Gisteravond was de bekendmaking van de winnaars van TheFork Restaurants Awards 2019. 31 Nederlandse topchefs nomineerden 31 nieuwe restaurants. Vervolgens was het aan de gast om te stemmen. Wie de trotse winnaars zijn, lees je hieronder: De winnaars van TheFork Restaurants Awa...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Verkrijgen werkvergunning Aziatische koks versoepeld

Op 16 april 2019 heeft minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) bekendgemaakt dat er per 1 oktober 2019 een einde komt aan het quotum dat is opgelegd in de bijzondere regeling voor het verkrijgen van een werkvergunning voor specialistische Aziatische koks. De tijdelijke regeling, die nu ...

Opening Fastfood
Dunkin’ opent Store in Designer Outlet Roosendaal

Koffie- en donutgigant Dunkin’ opent haar deuren in Roosendaal. Na het succes van de pop-up eerder dit jaar kon een blijvende vestiging niet uitblijven in de Designer Outlet van Nederland. Vanaf 21 september 2019 om 10.00 uur kan het winkelend publiek ook terecht bij de Dunkin’ to-go Sto...

Hotelbouwplannen Utrecht
Populaire Utrechtse lunchroom Karibu moet wijken voor herbestemming

LOU Oudenoord, in het Concordiagebouw in Utrecht, krijgt een nieuwe bestemming. Er komen woningen, horeca en een hotel in het in het voormalige pand van de Hogeschool Utrecht. Dit houdt in dat de geliefde lunchroom Karibu een nieuw onderkomen moet zoeken of ophoudt te bestaan. In december moeten ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: