Nieuwe columns staan online

23 april 2013
Nieuwe columns staan online

Nu de nieuwste editie van Lunchroom online staat, kunt u ook gratis de columns lezen. Pieter Punter haalt alle commotie rondom het paardenvlees aan en Wilco Admiraal schrijft over zijn jongensdroom
in Parijs.

*Toevallige ontmoeting*
Ruim twee jaar geleden was ik in Parijs om te werken voor een Nederlands bedrijf op een internationale beurs. Mijn compagnon en ik hadden via internet een appartement gehuurd aan de Rue de Temple. Ons tijdelijk onderkomen bleek eigendom van Marc, groothandelaar in tassen en bijous; hij had een winkel in hetzelfde gebouw.

*Geen half werk*
Tijdens het inchecken vertelden we hem dat we baristi zijn. "Toevallig zeg! Mijn vrouw Marie en ik denken erover om van de winkel een café te maken, mét goede koffie natuurlijk", antwoordde Marc. Vanzelfsprekend werd ik enthousiast en een prettig gesprek ontspon zich. Ik gaf hem mijn kaartje en bood hem mijn hulp aan. En inderdaad: na twee maanden kreeg ik een e-mail met de nodige beginnersvragen.

*Antwoord op beginnersvragen*
Ik adviseerde er geen half werk van te maken en drukte ze vooral op het hart om zich te laten begeleiden door een goede lokale koffiebrander. Niet alleen kon deze helpen bij het vinden van goed personeel en apparatuur, maar vooral blijvende training zou dan gegarandeerd zijn. Dat deze zaken zijn bij de start van een nieuw koffiecafé essentieel zijn, vergeten ondernemers maar al te vaak.

*Parijse koffiebrander*
Die week leerde ik op de beurs ook Hippolyte kennen, een inspirerende Parijse koffiebrander. Per mail bracht ik Marc en Hippolyte in contact en wachtte af. Maandenlang vernam ik niets, maar eind vorig jaar kreeg ik bericht. "Lees de column verder.":http://www.lunchroom.nl/nieuws/wilco-admiraal---een-jongensdroom-in-parijs-19364/

Lees ook de column van "Pieter Punter.":http://www.lunchroom.nl/nieuws/pieter-punter---wat-voor-vlees-11236/

Overig nieuws