Nieuwe columns staan online

23 april 2013 |
Nieuwe columns staan online<

Nu de nieuwste editie van Lunchroom online staat, kunt u ook gratis de columns lezen. Pieter Punter haalt alle commotie rondom het paardenvlees aan en Wilco Admiraal schrijft over zijn jongensdroom
in Parijs.

Toevallige ontmoeting
Ruim twee jaar geleden was ik in Parijs om te werken voor een Nederlands bedrijf op een internationale beurs. Mijn compagnon en ik hadden via internet een appartement gehuurd aan de Rue de Temple. Ons tijdelijk onderkomen bleek eigendom van Marc, groothandelaar in tassen en bijous; hij had een winkel in hetzelfde gebouw.

Geen half werk
Tijdens het inchecken vertelden we hem dat we baristi zijn. "Toevallig zeg! Mijn vrouw Marie en ik denken erover om van de winkel een café te maken, mét goede koffie natuurlijk", antwoordde Marc. Vanzelfsprekend werd ik enthousiast en een prettig gesprek ontspon zich. Ik gaf hem mijn kaartje en bood hem mijn hulp aan. En inderdaad: na twee maanden kreeg ik een e-mail met de nodige beginnersvragen.

Antwoord op beginnersvragen
Ik adviseerde er geen half werk van te maken en drukte ze vooral op het hart om zich te laten begeleiden door een goede lokale koffiebrander. Niet alleen kon deze helpen bij het vinden van goed personeel en apparatuur, maar vooral blijvende training zou dan gegarandeerd zijn. Dat deze zaken zijn bij de start van een nieuw koffiecafé essentieel zijn, vergeten ondernemers maar al te vaak.

Parijse koffiebrander
Die week leerde ik op de beurs ook Hippolyte kennen, een inspirerende Parijse koffiebrander. Per mail bracht ik Marc en Hippolyte in contact en wachtte af. Maandenlang vernam ik niets, maar eind vorig jaar kreeg ik bericht. Lees de column verder.
Lees ook de column van "Pieter Punter.":http://www.lunchroom.nl/nieuws/pieter-punter---wat-voor-vlees-11236/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: “Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken”

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Opening Rotterdam
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: