Nieuwe columns staan online

23 april 2013 |
Nieuwe columns staan online<

Nu de nieuwste editie van Lunchroom online staat, kunt u ook gratis de columns lezen. Pieter Punter haalt alle commotie rondom het paardenvlees aan en Wilco Admiraal schrijft over zijn jongensdroom
in Parijs.

Toevallige ontmoeting
Ruim twee jaar geleden was ik in Parijs om te werken voor een Nederlands bedrijf op een internationale beurs. Mijn compagnon en ik hadden via internet een appartement gehuurd aan de Rue de Temple. Ons tijdelijk onderkomen bleek eigendom van Marc, groothandelaar in tassen en bijous; hij had een winkel in hetzelfde gebouw.

Geen half werk
Tijdens het inchecken vertelden we hem dat we baristi zijn. "Toevallig zeg! Mijn vrouw Marie en ik denken erover om van de winkel een café te maken, mét goede koffie natuurlijk", antwoordde Marc. Vanzelfsprekend werd ik enthousiast en een prettig gesprek ontspon zich. Ik gaf hem mijn kaartje en bood hem mijn hulp aan. En inderdaad: na twee maanden kreeg ik een e-mail met de nodige beginnersvragen.

Antwoord op beginnersvragen
Ik adviseerde er geen half werk van te maken en drukte ze vooral op het hart om zich te laten begeleiden door een goede lokale koffiebrander. Niet alleen kon deze helpen bij het vinden van goed personeel en apparatuur, maar vooral blijvende training zou dan gegarandeerd zijn. Dat deze zaken zijn bij de start van een nieuw koffiecafé essentieel zijn, vergeten ondernemers maar al te vaak.

Parijse koffiebrander
Die week leerde ik op de beurs ook Hippolyte kennen, een inspirerende Parijse koffiebrander. Per mail bracht ik Marc en Hippolyte in contact en wachtte af. Maandenlang vernam ik niets, maar eind vorig jaar kreeg ik bericht. Lees de column verder.
Lees ook de column van "Pieter Punter.":http://www.lunchroom.nl/nieuws/pieter-punter---wat-voor-vlees-11236/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Koffie & thee Utrecht
30ml Coffee & Food maakt een feestje van de heropening op 1 juni

De afgelopen maanden was het rustig in de ‘huiskamers’ van 30ml. Alle vestigingen waren open voor TO GO, maar de gezelligheid die de zaken normaliter zo typeert hebben de medewerkers echt gemist. Gelukkig openen ook zij vanaf 1 juni om 12:00 uur weer de deuren voor het nuttigen ter plaat...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Bezorgen Vega
Supergewassen, eitwitvervangers en plantaardige melk over tien jaar normaal

Maaltijdplatform Deliveroo deed onderzoek* onder tech-minded Nederlanders van 18 jaar en ouder over de toekomst van voeding gedreven door techniek, zoals supergewassen, kweekvlees, 3D-geprint voedsel en persoonlijke voeding op basis van het eigen DNA. Zij blijken een sterke voorkeur te hebben voor &...

Branded Content
Veiligheidsproducten worden nieuwe reclamedragers

Horecaondernemers hebben groen licht gekregen om per 1 juni weer te openen.Met deze bijzondere printproducties kunnen horecaondernemers de aandacht op zichzelf vestigen of zelfs gebruiken voor hun marketing en eigen reclame. Voorbereiding is heel belangrijk: Plaats daarom specifieke gedragsregel...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Slecht levensgedrag, definitief oordeel in zicht?

Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel gevallen een exploitatievergunning op grond van de (algemene) plaatselijke verordening en een Drank- en Horecawetvergunning. Hierbij stuit men doorgaans o...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: