Nieuwe biergarten in Rotterdam

30 juni 2015 |
Nieuwe biergarten in Rotterdam<

Het was volgens de ondernemers het enige dat nog ontbrak in de Rotterdamse wijk Kralingen, een ongecompliceerde gezellige kantine en
biertuin ineen. Sinds restaurant K&B (Kantine & Biertuin) zijn deuren opende op de hoek van de Waterloostraat en de Oudedijk weten velen het terras te vinden. De formule is laagdrempelig en toegankelijk. De sfeer laid back en de bonte aankleding en sfeervolle verlichting doen denken aan een bistro zoals je die alleen in een zijstraat van een oude wijk in Parijs of Barcelona vindt.

Biertafels en stevig vlees van spit en grill
Van ’s morgens 10 uur tot ’s avond laat (K&B sluit pas als de gezelligheid afneemt) kunnen gasten aan lange gehavende biertafels waarop mes en vork gewikkeld zijn in een theedoek genieten van bier en vlees. Geen zwezerik en kalfswang, wel een half kippetje van Wildhandel Treuren, bereid op de eigen huisgrill, een sappig ‘Burgertje van Kralingen’ of een mooie ribeye met pittig houtskoolaroma. K&B lanceert ook kleine snacks als de rijk gevulde Rotterdamsche bitterballen en smeuïge kipgehaktballen. Of het nu een burger, kip van het spies of een vers visje moet zijn, iedere dag bereidt chef-kok Paul van den Brekel de gerechten voor K&B.

Robuuste en frisse bieren
De kantine is licht en ruimtelijk, met houtsoorten verwerkt in tafels, banken en parket. Koperen buizen tussen de lampen aan het plafond, houthakkersbijlen aan de muur en een graffiti van het Rotterdamse kunstenaarscollectief Lastplak. De bieren zijn onder meer: La Chouffe op de tap en de La Trappe Tripel en Texelse Skuumkoppe van de fles, of juist lichte en frisse bieren zoals Kornuit op de tap, de Grimbergen Blond en de Hoegaarden Rosé. De witte huiswijn (Chileense Chardonnay) valt goed in de smaak, net als de wat exclusievere Spaanse Godello.

Speciale avonden
Ook voor speciale gelegenheden of feestelijke dagen zijn gasten bij K&B aan het juiste adres. Iedere maandagavond is er de Burger Monday, waarbij een burger, frietjes en een koud biertje genuttigd kan worden voor slechts € 12,50. Ook de Mexicaanse woensdagavond 'Chilli Chilli Bang Bang' is erg in trek, waarbij de Tex Mex Style diner inclusief cocktail ook € 12,50 kost. Maar het stokpaardje is de drukbezochte Sunday Roast: iedere keer weer andere menuthema’s met het spit, de grill en bbq als basis.

Achtergrond
K&B is onderdeel van de Dudok Groep dat sinds 1991 een bedrijf is in de hospitality-, evenementen- en horecabranche. De Dudok Groep is verantwoordelijk voor succesvolle horecaconcepten als: Café Brasserie Dudok (Rotterdam, Den Haag, Arnhem, Tilburg), Dudok Patisserie Bakkerij en Winkel, Restaurant De Harmonie, Restaurant Hotel Quartier Du Port, Café Rotterdam, Mart Café, Osteria Vicini, Cruise Terminal Rotterdam, Het Heerenhuys, Ma Guise Catering en Maître Frédéric.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gaat uitbreiden in Nederland

Sinds december 2018 is de Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gevestigd in Nederland. Na ruim een jaar succesvol te hebben gedraaid, is Stefan Boers – Master Franchisehouder Nederland – klaar om de volgende stap te nemen in het realiseren van zijn ambitie; 10 nieuwe full service ...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Bier
Opmerkelijk: aantal bierbrouwerijen in Nederland gestegen

Het aantal bierbrouwerijen in Nederland is opnieuw gestegen. Dit jaar kwamen er tot nu toe netto 13 brouwerijen bij. Opmerkelijke statistieken in deze tijd van corona. Volgens Bierista.nl is het hoogtepunt van de bierrevolutie bereikt. Vanaf nu zal het aantal bierbrouwerijen dalen, zo voorziet Alain...

Economie
UWV: vooral jongeren in de horeca doen beroep op TOFA

De afgelopen 5 weken konden flexwerkers, oproep- en uitzendkrachten met inkomstenverlies door corona een beroep doen op de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA). Ruim zeventig procent van de goedgekeurde aanvragen gaat naar werknemers tussen de 18 en 27 jaar. Veel va...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: